Fostul președinte al României, Traian Băsescu efectuează joi și vineri o vizită privată în Republica Moldova, la invitația președintelui moldovean Nicolae Timofti, după cum a anunțat fostul președinte, miercuri, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook.

Șefa Partidului Național Liberal de dincolo de Prut, Vitalia Pavlicenco, a criticat aspru vizita privată în Republica Moldova a fostului președinte, condamnând, prin intermediul unui mesaj postat pe blogul personal, faptul că în timpul regimului Băsescu a înflorit „mafia retrocedărilor”.

„Băsescu, cel care i-a tot dezbinat pe români, inclusiv găsind doar doi la Chișinău, vine aici să primească o distincție. Interesant – pentru ce? Pentru că ne-a spus minciuni și pentru că a creat un asemenea ”stat de drept” încât a înflorit Mafia Retrocedărilor? Adică Mafia prin care s-au îmbogățit nerușinații de cocoși și udrele lor, ca și alți coțcari, din averea muncită de românii din România – inclusiv de basarabeni și bucovineni, refugiați peste Prut -, și confiscată de regimul comunist și sovietic? Rușine, domnilor! Mai informați-vă, o să vă fie jenă când se va vedea adevărata ”trudă” a Clanului Băsescu din anii precedenți, când – timp de un deceniu – a tot ciripit sentimental și despre români, și despre Unire, dar, pe de altă parte, încuraja înflorirea corupției.

Tocmai ca să nu cunoască basarabenii toate aceste lucruri nu s-a dorit să fie TV bune românești aici, ca să nu se știe ce mișmașuri făceau acolo ”frații români”, inclusiv cu indivizi antiromâni de dincoace de Prut… Totul iese la suprafață… Îmi este scârbă…”, a scris liberala pe blogul său.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.