Miercuri, 11 decembrie, a avut loc o conferință între reprezentanții IȘJ Suceava și Ministerul Educației și Cercetării, având ca singură temă plata salariilor în județul nostru.

Potrivit lui Giani Leonte, președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceaava, la această videoconferință ar fi trebuit să participe și reprezentanții alianței pe care o conduce, însă, la solicitarea ministrului, aceștia nu au fost acceptați în sală.

„Această videoconferință a fost convocată de MEC în urma intervențiilor IȘJ Suceava, ASI Suceava și FSLI de către MEC și Instituția Prefectului Suceava. Pentru această lună, plata salariilor, în județul nostru, a fost condiționată de tăierea a 70 de norme, lucru solicitat de MEC fără niciun argument scris și în condițiile în care munca a fost efectuată.
Această manieră de lucru a MEC o considerăm incalificabilă. Este inadmisibil să ceri tăierea unor norme la finalul primului semestru, în condițiile în care acestea au fost aprobate la începutul anului școlar.
În urma videoconferinței de astăzi problema nu a fost rezolvată. Faptul că s-au deblocat salariile în toate unitățile școlare mai puțin pentru IȘJ Suceava nu e o soluție pentru că și activitatea personalului încadrat din IȘJ Suceava a fost desfășurată conform Codului muncii care precizează că orice activitate remunerată. În aceste condiții, ASI Suceava își rezervă dreptul pentru viitoare acțiuni”, a transmis Giani Leonte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.