Liderul Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor a făcut o analiză a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) implementat și în județul nostru. Astfel, potrivit lui Nechifor, la nivelul lunii decembrie a anului 2018, în județ a fost finalizat și implementat un singur proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, la Fântânele.

„E iulie, duduie județul, sunt lucrări, asfaltări, buldozere, macarale, totul se mișcă. Mă uitam pe site-ul MDRAP, care a fost înghețat, din punct de vedere al informațiilor, de prin 2018. Cu greu am găsit lucruri relevante pentru momentul actual. Între timp s-au mai schimbat și miniștrii, iar informațiile sunt puțin vechi, dar asta e. Ar trebui ca în această perioadă să se construiască foarte mult. Plec de la premiza că acest Program Național de Dezvoltare Locală, care se implementează prin MDRAP și început acum vreo 3 ani pe partea scricptică, pe partea de documentare, pe partea fizică cu lucrări în teren – începută de vreo doi ani, am fost și eu curios să văd cum este acest PNDL aplicat la Suceava”, a spus deputatul Pro România, Ioan Cătălin Nechifor.

Potrivit deputatului Nechifor, în decembrie 2018, „Suceava avea fix 0 proiecte finalizate”  în domeniul drumuri și poduri, deși sunt județe în care s-au implementat cum sunt Bistrița, Neamț, Botoșani, Iași și Vaslui, însă, din păcate, județul Suceava stă prost la multe capitole de dezvoltare.

„În ceea ce privește lucrările de apă și canal, la nivelul lui decembrie 2018, județul Suceava avea 0 proiecte implementate. În ceea ce privește unitățile de învățământ modernizate și dotate, tot la nivelul anului 2018, în județul Suceava a fost implementat un singur proiect, la Fântânele, în condițiile în care în alte județe sunt implementate multe astfel de proiecte”,  a explicat Nechifor.

Potrivit deputatului sucevean, în toată țara sunt implementate diverse proiecte finanțate prin PNDL de către MDRAP, mai puțin în județul Suceava. Se pare că sucevenii nu sunt interesați de banii veniți de la minister.

„Domnul Stan și domnul Flutur sunt de vreo 20 de ani în politică. Numai de trei ani, de la începerea mandatului au reușit să facă NIMIC în Suceava și mă întreb câte localități sucevene vor putea să își onoreze promisiunile din campanie, pentru că indiferent de culoarea politică, harta e 0 la toți. În județ sunt vreo 250 de proiecte începute, însă dacă în trei ani a fost finalizat doar unul, cam cât îți mai ia și de cât timp mai ai nevoie să faci ceva?!”, a mai explicat deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.