Observam o tendinta in ultima vreme, la un public cu priza la ideea de coaching, cursuri de asa natura. Exista ce-i drept o nisa pentru astfel de preferinte pentru ca inca nu toata lumea isi da seama de importanta unor cursuri de acest gen si majora lor influenta in a deveni mai buni, in a ne dezvolta din punct de vedere personal, profesional de asemenea.

Ce sunt cursurile de tip life coaching

De regula astfel de cursuri se refera la o modalitate alternativa a celor care nu pot depasi momente dificile, de rascruce in vietile lor. Fie ca este vorba de cariera, de situatii emotionale sau de business exista nevoia de un sprijin acolo unde psihicul nu este atat de convins in a urma o cale dreapta. De multe ori doar auzindu-i, ascultand ceea ce au pe suflet este de ajuns pentru a-i face sa inteleaga in ce punct al vietii se gasesc si care le este raspunsul.

La intrebarea de ce am avea nevoie de cursuri de acest gen precum cursuri NLP Romania raspunsul vine unul complex. Avem nevoie sa fim motivati, sa ne gasim motivatia in primul rand; avem nevoie sa ne pastram focusul pe ceea ce conteaza cu adevarat, sa castigam incredere in noi pentru viitoarele puncte de interes. Avand in vedere ca in societatea actuala totul este stresant, la nivelul pe repede inainte, problemele pe care le intalnim sunt amplificate si parca nu mai gasim solutii si cai de iesire. Cursurile de tipul celor de life coaching sunt o modalitate moderna de sprijin in primul rand.

Atentie: nu este o forma de terapie. Multi confunda aceste concepte si este total gresit precum spun specialistii. Asta pentru ca in primul rand cursurile de life coaching se axeaza pe trairi si stari actuale, raportate la timpul prezent, cu gandire pozitiva; scopul este acela de a gasi o cale care sa iti contureze viitorul. In schimb, terapia este cea care te ajuta sa depasesti frustrari si probleme din trecut cu repercursiuni in prezent.

Beneficii

Cursurile de tip life coaching sunt cele care iti cresc stima de sine, te conecteaza cu adevarata ta parte. Chiar daca oamenii vor tinde sa se supraestimeze ca parte din procesul de schimbare ce vine implementat o data cu acest curs, este bine sa ne privim intr-un mod mai obiectiv. Asta pentru a putea vedea in mod clar ce iti doresti si ce cale ai dori sa urmezi.

O schimbare pozitiva in viata ta aduce noi orizonturi, interese, pasiuni si asa mai departe. Atingand astfel de praguri este mai mult ca posibil ca o schimbare sa se produca in mod simultan pe toate planurile vietii. Daca in cariera ai de gestionat ceea ce tine de modul in care avansezi pe treptele succesului, in viata personala ai nevoie de liniste, de implinire in deciziile pe care le ei. In concluzie ne dorim confort si stare de bine, insa pe cat de simple par sa fie aceste obiective pe atat de greu le atingem.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.