Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, a informat că la nivelul Institutului Nsțional de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de coronavirus pot apela numărul 0800800358.

„Rugăm toți cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE”, a transmis directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 8:00 și 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

„Reiterăm că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență. În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112”, a subliniat directorul DSP Suceava.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.