S-a definitivat lista străzilor ce vor fi asfaltate sau reparate în cadrul proiectului de reabilitare a drumurilor sucevene.

Lista străzilor ce vor fi asfaltate sau reparate a fost definitivată suceavanews.roAnunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, după încheierea ultimei ședințe de Consiliul Local pe acest subiect. Edilul a ținut să accentueze faptul că acest proiect nu este unul electoral și că străzile ce urmează a fi reabilitate au fost alese obiectiv, în funcție de gradul de necesitate.

„În mare parte lucrurile nu s-au modificat, sunt cele 200 de străzi propuse spre reparații în acest an, am spus foarte clar și domnilor consilieri, că nu este o listă electorală a lui Ion Lungu, este o listă obiectivă făcută de servicii de specialitate din primărie, cu străzile care necesită reparații în acest an. Ea este întocmită încă din noiembrie, decembrie anul trecut, bineînțeles că domnii consilieri au mai avut câteva amendamente, dar lista a rămas în proporție de 95% așa cum a fost propusă inițial”, informează edilul.

Așa cum ne declară primarul, amendamentele au fost cât se poate de realiste, și multe dintre ele au fost acceptate pentru că erau într-adevăr urgente. Cu toate acestea, lipsa banilor, a condus la acceptarea doar unora dintre ele, care se încadrau în buget. La bugetul local ar trebui să se mai încaseze aproximativ 15 milioane de lei, după calculele primăriei, pentru a putea pune în practică toate amendamentele Consiliului Local, însă primăria nu își poate baza proiectele și lucrările pe banii ce vor fi încasați.

„Au mai fost niște amendamente, la strada Dragoș Vodă, unde să facem covor asfaltic și am acceptat, sau alte străzi mai mici cu accese la parcări, și la unele alei și bretele de acces între strada Grigore Alexandru Ghica din Ițcani și strada Gheorghe Doja. Alte amendamente se referă la asfaltări de parcări din interiorul cartierelor din care vom da curs la cât de multe va fi posibil din execuția bugetară. Noi ne dorim să reparăm cât mai multe străzi din ceea ce am prevăzut în acest an în programul de reabilitare.

Luni a fost ultima ședință pe acest subiect în Consiliul Local, avem o listă definitivă, am acceptat amendamentele domnilor consilieri, care au privit anumite observații la străzi. Au fost lucruri absolut pertinente și normale numai că oricât de mult mi-aș dori să le îndeplinim pe toate, bugetul nu ne permite, pur și simplu”, încheie Ion Lungu.

Așadar, lucrurile sunt bătute în cuie, urmează să mai treacă perioada de vreme imprevizibilă, apoi lucrările intră în linie dreaptă. Cu ajutorul acestui proiect, multe străzi vor fi asfaltate pentru prima dată, în timp ce altele vor fi reparate. Să sperăm că acest proiect nu este doar unul electoral și că va continua și după alegerile locale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.