Liviu Dragnea a fost huiduit vineri la finalul discursului său de la congresul Partidului Socialiștilor Europeni (PES), de la Madrid.

Liderul PSD a fost singurul care nu a vorbit într-o limbă de circulație europeană la acest congres. Imediat ce a urcat pe scenă, Dragnea a ținut să-i informeze pe cei din sală că va vorbi în limba română pentru ca oamenii din țara lui să îl înțeleagă.

„Suntem după 15 ani de dominație a Dreptei care a distrus valori, speranțe și destine. Trebuie să le spunem tuturor cum Dreapta a distrus Europa”, și-a început Dragnea discursul în română. Ulterior, acesta a făcut referire la situația din România, dar și la „realizările” PSD din ultima perioadă. „Salariul a crescut, pensiile au crescut. Am arătat că un guvern social-democrat poate face lucruri bune. PSD în România va câștiga alegerile”, a susținut Dragnea la Madrid. În ultima parte a discursului, liderul social-democrat „a chemat” la luptă și la unitate toate partidele socialiste din Europa. „Trebuie să demonstrăm Dreptei că suntem mai buni ca ei. Dreapta ne vrea divizați!”.

De altfel, discursul liderului PSD nu prea a trezit interesul socialiștilor europeni. Puțini dintre cei aflați în sală și-au pus căștile pentru a asculta traducerea discursului susținut de Dragnea.

Nici măcar candidatul PES la șefia Comisiei Europene, Frans Timmermans nu a părut interesat de ce spunea Dragnea. La un moment dat, liderul european a fost surprins fiind mai atent la propriul telefon, potrivit sursei citate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.