Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut ieri că nu a înţeles decizia CCR privind abuzul în serviciu, astfel că nu poate spune dacă este mai bine sau mai rău după precizările Curţii.

Eu sunt inginer, n-am înţeles mare lucru”, a fost reacţia lui Dragnea, întrebat cum comentează decizia CCR potrivit căreia judecătorii au admis parţial excepţia de neconstituţionalitate, precizând că prin sintagma „în mod defectuos” din Codul penal se înţelege „prin încălcarea legii”.

Nu ştiu dacă e mai bine sau mai rău, nu ştiu dacă e mai clar sau mai puţin clar”, a adăugat liderul PSD.

Preşedintele interimar al Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a explicat miercuri că decizia CCR privind abuzul în serviciu se aplică pentru viitor şi că „nu s-a pus problema dezincriminării”.

Decizia mult aşteptată a fost luată în unanimitate. Este o decizie parţială. Se admite contestaţia şi se declară că sintagma «în mod defectuos» din 246 şi din 297 (din Codul penal n.r.) se înţelege «prin încălcarea legii». Deci nu în mod defectuos, ci prin încălcarea legii. Celelalte critici au fost respinse, inclusiv la 13 indice 2 (din legea 78/2000 n.r.)”, a declarat Dorneanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.