Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent la Suceava cu ocazia lansării candidaților PSD Suceava pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

La fel ca și Cătălin Nechifor, acesta a criticat modul în care guvernul de dreapta și cel tehnocrat au condus România.

„În anii 2015-2016 eu, împreună cu Victor Ponta, am reușit să începem 1.048 de școli, iar acum o bună parte din ele sunt finalizate. Acestea au fost realizate din fonduri europene, dar și din fondurile noastre. Teama mea este că răul de abia acum începe să vină, cu acest guvern de tehnocrați. Am vorbit cu tehnocrați adevărați care mi-au spus că le este rușine să mai fie numiți așa”, a declarat Dragnea.

Acesta a comparat guvernele conduse de Partidul Social Democrat în diferite perioade ale ultimilor ani cu guvernele de dreapta, și mai nou, cel tehnocrat. În opinia sa, în perioada când PSD era la conducere, întotdeauna s-au găsit bani și fonduri pentru ministere și pentru finanțarea proiectelor serioase, iar că acum, la fel ca și alții de dreapta, tehnocrații revin cu aceleași cuvinte pe care le-au spus și alți prim-miniștri de dreapta: „nu sunt bani”, „trebuie să tăiem salarii și pensii”, „austeritate”, „trebuie să înghețăm veniturile”, „să mărim taxele”.

„Nu înțeleg de ce nu dăm subvențiile fermierilor români, crescătorilor de animale, producătorilor de carne, deoarece au nevoie să fie sprijiniți. Este o concurență acerbă între produsele noastre și cele de import. Deoarece aceștia, nemaiputând exporta produsele alimentare, produse de carne, legume și fructe în Rusia, din cauza embargoului, au început să se orienteze spre piața din România. Iar noi nu dăm subvenții în condițiile în care banii și procedurile există. Cum se poate ca puii din Polonia să se vândă mai ieftin decât cei românești? E simplu, deoarece celelalte țări au crescut subvențiile pentru producătorii lor. Iar la noi, pe lângă faptul că au scăzut, nici nu se dau. Trebuie să vorbim serios de un prejudiciu adus României”, a menționat președintele PSD.

Liviu Dragnea nu a dorit să vorbească prea mult despre fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, spunând ironic despre acesta că este „sincer, este un om foarte serios, foarte corect, nu minte. Dar de ce mai vrea să candideze? Nu îl înțeleg. Și-a dat măsura valorii, a arătat tot ce se poate, cât de rău se poate”, a subliniat Dragnea.

Nici actualul primar nu a scăpat de remarcile lui Dragnea. În viziunea acestuia, Suceava, în ultimii 12 ani, a devenit o insulă în județ, deoarece în ultimii ani orașul a pierdut multe ocazii și oportunități.

„Municipiul Suceava are nevoie de un primar ca Brădățan. Administrația de aici are nevoie de un tratament de urgență, de însănătoșire, de o oarecare curățenie, și nu numai morală. Municipiul Suceava are nevoie de o abordare strategică și integrată care să pună municipiul în centrul unei zone metropolitane și care să devină motor serios de dezvoltare pentru o zonă cât mai mare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD s-a declarat încrezător în candidatul pentru funcția de primar al municipiului Suceava, Tiberius Brădațan. Acesta este convins că noul primar, om cinstit și cu frică de Dumnezeu, are o viziune spre viitor și înțelege bine de ce anume este nevoie în municipiul Suceava.

„În toamnă ne luăm țara înapoi, pentru că țara este a noastră, a românilor, a celor care iubim, a celor care au puterea și curajul să se sacrifice pentru ea, a celor care înțeleg că România nu trebuie să fie mereu o generație de sacrificiu. Sper ca la Suceava să aveți un medic primar, pe Brădățan, Nechifor să fie din nou președinte al Consiliului Județean și să avem mai mulți primari decât am avut până acum. Iar în a doua etapă din toamnă, să recâștigăm România”, a concluzionat Dragnea.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.