Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, afirmă că acesta are mai multe hernii la coloană, afecţiune care s-a agravat şi era programat la consult medical în 30 iunie. După ce în 25 iunie, discuţia cu Anca Alexandrescu a fost făcută publică, Liviu Dragnea nu a mai fost dus la spital nici până în acest moment. În plus, fostul lider PSD a fost sancţionat administrativ şi disciplinar, deciziile comisiei din cadrul Penitenciarului Rahova fiind atacate de către avocata sa.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a anunţat, joi, într-o declaraţie de presă, că acesta are mai multe hernii la coloană, afecţiune care s-a agravat.
„Înaintea convorbirii private pe care a avut-o în mediul online, domnul Dragnea a făcut o cerere către Departamentul Medical în care solicita să fie programat la un consult la Spitalul de Ortopedie Foişor, deoarece durerile din zona lombară se agravaseră, coborau pe picior, simptom care semnala agravarea acestui diagnostic”, a afirmat avocata fostului lider al PSD.
Dragnea a cerut ca costurile care vor exista să fie suportate de către el.
”Cererea a fost aprobată de către Departamentul Medical, programarea a fost stabilită , hârtiile au fost trimise ulterior la conducerea unităţii de detenţie pentru a organiza transportul  la consult. Domnul Dragnea, însă, din păcate, nu a fost transportat la spital nici până astăzi, neprimind niciun fel de explicaţie în acest sens. Este important  să menţionez că convorbirea online pe care a avut-o a fost făcută publică în 25 iunie, iar programarea la spital pentru consult fusese stabilită pentru 30 iunie. După ce convorbirea online pe care a avut-o a fost făcută publică, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără însă a i se da vreo explicaţie în acest sens, situaţia care se menţine, din păcate, şi astăzi”, a mai afirmat Flavia Teodosiu, citat de news.ro.
Potrivit acesteia, după câteva zile de la publicarea discuţiei pe care Liviu Dragnea a avut-o cu fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu, i s-a comunicat că este cercetat.
”Explicaţiile au venit după câteva zile, când i s-a comunicat că penitenciarul s-a autosesizat cu privire la publicarea convorbirii cu Anca Alexandrescu şi că a fost declanşată o anchetă pentru a stabili dacă a fost sau nu încălcat regulamentul. Domnul Dragnea a fost anchetat disciplinar, fiind adoptată o decizie a Comisiei de disciplină în acest sens, prin care a fost sancţionat cu suspendarea dreptului de a primi şi de a cumpăra bunuri pentru o perioadă de o lună. În paralel, însă, în aceeaşi perioadă, i s-a aplicat şi o măsură administrativă, respectiv cea a restrângerii de la muncă, din păcate, însă, pentru o perioadă nedeterminată, aspect care din punctul meu de vedere este complet nelegal”, a adăugat avocata lui Dragnea.
Aceasta afirmă că sancţiunea a fost luată în baza unei decizii a ANP care ”nu are putere de lege şi care  adaugă la lege în mod nepermis şi care prevede că nu pot fi folosiţi la muncă deţinuţii care sunt sancţionaţi disciplinar”.
”La ora actuală, sancţiunea stabilită de Comisia de  disciplină a fost redusă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova , în urma plângerii pe care am promovat-o. A fost admisă în parte, s-a redus la jumătate această sancţiune disciplinară, însă penitenciarul a înţeles să conteste la instanţă”, a adăugat Flavia Teodosiu.
Potrivit acesteia, sunt două litigii pe rolul instanţei, nedefinitive.
În iunie, Anca Alexandrescu a făcut publică o discuţie online pe care a avut-o cu Liviu Dragnea. ANP a comunicat atunci că Alexandrescu a avut aprobare pentru o discuţie privată, nu pentru realizarea unui interviu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.