Fostul ministrul al Educației, Liviu Pop, a reacționat dur, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, în urma afirmațiilor unui primar PSD-ist care condamnă mitingul organizat de partid pe 9 iunie.

Este vorba despre declarațiile primarului PSD-ist din Cavnic, Vladimir Petruț, care a spus că mitingul de sâmbătă este o prostie și că oamenii nu trebuie să fie alături de „un condamnat penal”.

Concret, Liviu Pop este de părere că oamenii nemulțumiți ar trebui să demisioneze atunci când nu se simt bine la un anumit loc de muncă, în cazul acesta, să caute alte formațiuni politice sau să devină independenți.

Despre primarul din Cavnic, Pop susține că acesta se răzgândește des, afirmând că „latră azi și linge mâine”, referindu-se la faptul că poartă constant negocieri pentru a vedea „cine oferă mai mult”. Totodată, fostul ministru al Educației susține că Petruț nu merită atenție, deoarece a ales să nu aibă respect pentru „cei care i-au întins o mână”.

Redăm postarea integrală a lui Liviu Pop:

„Dacă ai demnitate, demisionezi când nu ești mulțumit. Demisionezi de la un loc de muncă nesatisfăcător și cauți altceva sau chiar încerci o reconversie profesională, demisionezi dintr-un partid care simți că nu te reprezintă și ești liber să mergi spre altă formațiune sau, dacă ești cu adevărat extrem de stăpân pe tine, rămâi independent și îți joci singur cărțile. 
Dacă nu te înțelegi cu soțul/ soția, ai varianta de a divorța și a încerca să-ți refaci viața în altă parte. Când nu alegi însă această variantă, care este corectă și acceptată unanim de toți oamenii normali, latri pe la colțuri, te dai în spectacol și te plângi de cât de greu îți este, așteptând și sperând ca celălalt să decidă în locul tău. Și adeseori asta funcționează, însă care este impresia care rămâne în urmă? 
Vladimir Petruț, primarul de Cavnic, ales cu sigla PSD în spate la alegerile locale din 2016, latră azi și linge mâine, azi se dezice de PSD și mâine se răzgândește… și în tot acest timp poartă diverse negocieri așteptând să vadă cine oferă mai mult. Cred că este inutil să spunem cine procedează în acest fel. 
Un bărbat cu demnitate, în cazul unei neînțelegeri cu partenera de viață, nu o bate, nu o jignește, nu o ponegrește la toți cunoscuții ci, pur și simplu divorțează. Iar soția care nu a corespuns cerințelor devine fosta soție, revenind și la numele pe care l-a avut anterior căsătoriei. Vladimir Petruț se simte pe val, pentru că o mână de susținători #rezist îl aplaudă, în timp ce alții, care speră să ajungă mai sus decât ar putea ajunge, spun că îl vor face candidat. Candidat la ce? Candidat unde? 
Am învățat că e mult mai simplu să ataci decât să construiești, e mult mai ușor să acuzi un program gândit de alții decât să gândești tu propriul program. Oameni ca Vladimir Petruț nici măcar nu merită atenția noastră, pentru că a dovedit încă o dată că nu îi pasă de căvnicari și nu are niciun respect pentru cei care i-au întins o mână, singurul lucru de care pare să-i pese este propria lui imagine. O imagine despre care nici măcar nu merită să vorbesc….”

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.