Acum câteva zile Ion Lungu anunța că se lucrează la un nou loc de joacă într-o zonă cu mulți copii, dar fără spații dedicate lor.

Era vorba despre zona din jurul Liceului Pedagogic, loc unde s-a finalizat ieri amenajarea acestui spațiu. La deschiderea parcului pentru public au fost prezenți, bineînțeles, primarul și cei doi viceprimari ai orașului. În uralele copiilor prezenți, oficialii suceveni au ținut să menționeze câteva detalii.

„Copiii din cartierul Zamca au începând de astăzi un loc de joacă modern, cu covor elastic, pe strada Grigore Ureche, în curtea Colegiului Național «Mihai Eminescu». Vom consulta locuitorii din zonă cu privire la intenția noastră de a realiza aici o minizonă de agrement, iar duminica să închidem parțial strada. Continuăm modernizarea municipiului Suceava!”, a declarat Ion Lungu.

„În cartierul Zamca, pe strada Grigore Ureche, în exteriorul sălii de sport a Liceului Pedagogic, s-a făcut un nou loc de joacă pentru copii. Pe lângă elementele de joacă, în zonă, au fost montate bănci, coșuri de gunoi, corpuri de iluminat și o suprafață de joacă modernă, cauciucată.

Dorim să facem pietonală această porțiune a străzii Grigore Ureche, din zona locului de joacă, duminica, după modelul implementat cu succes la Parcul Copilului din Burdujeni. Acest lucru se va putea face după consultarea persoanelor care locuiesc în zonă. Locul de joacă a fost realizat de operatorul de salubritate stradală Diasil, în baza contractului de concesiune nr. 27732/2014.

Anul trecut, locul de joacă al celor de la Diasil a fost făcut în Ițcani”, a explicat Lucian Harșovschi, unul dintre viceprimarii Sucevei.

Administrația locală a anunțat începerea lucrărilor la alte spații de joacă din zona Burdujeni, dar și din George Enescu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.