Ministerul Dezvoltării Regionale anunță pe site-ul propriu că procedura de cumpărare a locuințelor pentru tineri a fost lansată recent de autorități. Mai exact, potrivit sursei citate, tinerii chiriași vor putea achiziționa acest tip de locuințe atât prin credite ipotecare obținute de la alte bănci, cât și prin programul „Prima Casă”.

Procedura de cumpărare a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, prin programul „Prima Casă” a fost lansată recent de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL).

De asemenea, conform sursei citate, locuințele pentru tineri pot fi achiziționate și prin credite ipotecare, obținute de la alte bănci.

În ultima lună, Guvernul a adoptat măsuri care să faciliteze achiziția locuinței pe care o dețin chiriașii din blocurile construite prin programul ANL „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii”, inclusiv prin facilitarea contractării de credite garantate de stat, prin programul „Prima Casă”.

Aceștia beneficiază, în anul 2013, de un plafon de garantare în valoare de 500 milioane de lei, pentru contractarea de credite prin acest program și de o valoare de înlocuire de 326 de euro/mp.

Pentru a putea achiziționa o locuință ANL, tinerii trebuie să fie titularii contractelor de închiriere și să aibă cel puțin un an de chirie. Odată îndeplinite aceste condiții, beneficiarii trebuie să adreseze o cerere autorităților locale în administrarea cărora se află imobilele.

Chiriașii pot obține informații suplimentare privind achiziția locuinței de la sediile primăriilor pe a căror rază administrativă sunt construite sau la numărul de telefon 0800 800 636 – TELVERDE (apel gratuit).

Programul Locuințe pentru tineri destinate închirierii este implementat de ANL și finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Programul are ca obiectiv să faciliteze obținerea, de către tinerii sub 35 de ani, a unei locuințe cu chirie.

Vânzarea acestor locuințe către actualii chiriași are ca scop obținerea de noi resurse ce vor fi utilizate pentru finanțarea în continuare a programelor destinate îmbunătățirii accesului la locuințe. Din anul 2001, prin Programul Locuințe pentru tineri, au fost recepționate 30.840 de locuințe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.