Locuitorii comunei Dorna Candrenilor vor beneficia de acces gratuit la Internet WiFi în spaţii publice precum parcuri, grădinițe, școli și clădiri publice etc, după ce Comisia Europeană a acceptat cererea de participare la iniţiativa WiFi4EU.

Primarul Dănuț Candrea a depus proiectul cu fonduri nerambursabile WIFI4EU, în vederea finanţării acestuia în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (MIE). Pentru acest proiect, Primăria Dorna Candrenilor a obţinut fonduri nerambursabile în valoare de 15.000 de euro pentru a instala reţele WiFi în toată comuna, accesibile gratuit pentru cetăţeni.

Fondurile sunt asigurate prin iniţiativa europeană WIFI4EU, care finanţează echipamentele şi costurile de instalare, iar Primăria va acoperi costurile legate de abonament. Reţelele WiFi urmează a fi instalate în termen de 18 luni de la semnarea acordului de finanţare.

Accesul consumatorilor finali la reţeaua WiFi4EU va fi gratuit, nu va conţine publicitate comercială şi nu va utiliza date cu caracter personal în scopuri comerciale. Reţelele WiFi vor fi uşor accesibile şi vor utiliza echipamentele cele mai recente şi de cea mai bună calitate disponibile, capabile să asigure o conectivitate de mare viteză utilizatorilor.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.