Conducerea Primăriei Todirești, prin primarul Vasile Avram, a anunțat că au fost demarate lucrările de demolare și reconstrucție la podul peste pârâul Ilișeasca din satul Costâna, pentru ca localnicii să aibă acces la terenurile agricole din zonă.

„În 15 octombrie s-au început lucrările peste afluentul Mănăstioara a pârâul Ilișeasca din zona Chichiușan. Podul este foarte necesar pentru accesul a mai bine de jumătate din locuitorii din satul Costâna la ogoarele care sunt în zona Dealul Mare și Dealul Mănăstioara. Ne dorim ca acest proiect să fie finalizat până la finele lunii noiembrie anul acesta”, a precizat Vasile Avram primarul comunei Todirești.

Valoarea proiectului este de circa 100.000 de euro și va avea o lungime de 12 metri iar lățimea va fi de 4 metri. Acel pod nu a fost reabilitat din anii ‘70 şi se află în prezent în stare de degradare. Proiectul va fi realizat din fonduri guvernamentale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2.

„Proiectul este atribuit deja unei firme care a mai executat asemenea podeţe, având experienţe similare în domeniu. Va fi un pod model suedez, din metal și beton”, a declarat Vasile Avram.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.