În cadrul unei competiții naționale organizată de către Organizația Salvați Copiii România, desfășurată în perioada februarie – iulie 2014, trei elevi suceveni au urcat pe podium.

Fericiții câștigători sunt Alexandru Smadici, Margareta Cojocaru şi Alexandru Hașovschi, coordonaţi de psihopedagogul Daniela Vîrvara.

Concursul s-a intitulat „Egalitate de drepturi, egalitate de șanse” și a avut loc în județul Sibiu, la Întâlnirea Anuală a Copiilor, în prima săptămână a lunii august. Tema principală a concursului de anul acesta a fost educaţia incluzivă pentru copiii cu dizabilităţi.

Iniţiatorii competiţiei au declarat că „cei 80 de participanţi au dat dovadă de empatie şi sensibilitate, s-au implicat activ şi au căutat cele mai bune soluţii în cadrul atelierelor de lucru”. Concursul a fost adresat elevilor de gimnaziu, fiecare echipă derulând câte un proiect pe tema stabilită.

Juriul concursului a fost alcătuit din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai Consiliului Naţional al Elevilor, voluntari Salvaţi Copiii, câştigători ai ediţiilor anterioare şi specialişti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.