A avea o casă de vacanță la dispoziție, oricând ai nevoie de relaxare, este un vis pe care mulți își doresc să și-l îndeplinească.

De la panorama de care te bucuri de la fereastra locuinței până la sursele de divertisment din zonă și potențialul turistic, fiecare aspect trebuie luat în calcul când alegi să cumperi sau să închiriezi o casă de vacanță.

România are numeroase zone frumoase, unde te poți relaxa când ai nevoie de câteva clipe de repaus. Iată câteva dintre acestea:

Valea Prahovei

O casă de vacanță la munte ar putea fi una dintre cele mai bune investiții financiare pe care le poți avea în vedere. Însă, chiar dacă bugetul nu îți permite să cumperi o casă, poți căuta o locuință pe care să o închiriezi ori de câte ori ai nevoie de relaxare. Și astfel vei deveni chiriaș frecvent. Pentru aceasta, poți lua în calcul ofertele pentru un apartament de inchiriat Brasov. O zonă în care te poți bucura atât de atracții turistice deosebite, precum Castelul Bran, dar și de pârtii de schi, dacă te numeri printre pasionații sporturilor de iarnă.

Să ai o casă la dispoziție pe Valea Prahovei sau în Braşov îți dă posibilitatea să te bucuri de multe dintre frumusețile naturale ale României. De pildă, una dintre cele mai spectaculoase cascade din țara noastră se află în apropierea orașului Bușteni. Cascada Urlătoarea are o cădere de apă de aproximativ 15 metri, iar drumul montan către ea este o adevărată încântare.

Totodată, Castelul Peleş este una dintre cele mai apreciate atracții turistice. Construit la iniţiativa Regelui Carol I, în anul 1874, pentru a-i servi drept reşedinţă de vară, Castelul Peleș se află în Sinaia, la 44 de kilometri de Braşov.

Delta Dunării și Marea Neagră

Dacă vara îți petreci mare parte a timpului la mare, ar fi bine să verifici oferta de garsoniere de vanzare Constanta. Să ai o casă de vacanță la mare te poate scuti de numeroase cheltuieli. Astfel, o investiție într-o casă la malul mării se poate amortiza rapid.

Ofertele de distracție sunt numeroase în perioada sezonului estival: de la petrecerile pe malul mării la concertele în aer liber. Însă, dacă îți dorești un sejur mai liniștit, poți opta pentru vizitarea unor obiective turistice interesante, precum Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Acvariul și Delfinariul din Constanța, dar și Cazinoul. Totodată, un tur al cetăților dacice din Dobrogea ți-ar putea îmbogăți experiența estivală. Histria, Troesmis, Tropaeum Traiani și Enisala sunt doar câteva dintre cetățile pe care le poți vizita în timpul vacanței la mare.

O altă zonă în care merită să investești într-o casă de vacanță este Delta Dunării, zonă care face parte din Patrimoniul Mondial Unesco. Este considerată cel mai bine conservată deltă din Europa, fiind a doua ca mărime de pe continent.

Mila 23 este satul pescăresc situat în inima Deltei. Activitățile în aer liber sunt preferate de turiștii care aleg să își petreacă vacanțele în această zonă. Pescuitul, dar și plimbările cu barca reprezintă cea mai bună metodă de relaxare în Delta Dunării. Peisajele spectaculoase, cele peste 5.000 de specii de plante și de animale, precum și locuitorii prietenoși din această zonă sunt doar câteva dintre motivele pentru care poți lua în considerare să investești într-o casă de vacanță în Delta Dunării.

O casă de vacanță într-o zonă în care poți asculta cântecul păsărilor și poți petrece timp de calitate în aer liber îți oferă posibilitatea să te relaxezi ori de câte ori te simți copleșit de problemele zilnice.

 

Sursă foto: pikselstock/ Shutterstock

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.