Se apropie sezonul rece, dar și cea mai așteptată sărbătoare de peste an – Sărbătoarea Crăciunului. Această sărbătoare are o încărcătură aparte pentru că este vorba despre bunătate, despre cadouri, despre dăruire și familie. Cei mici se bucură de Moș Crăciun, cei mari își planifică vacanțele și momentele inedite alături de familie și cei dragi.

Pentru că ne mai depast mai puțin de două luni până la Crăciun, venim în întâmpinarea voastră cu o colecție de locuri minunate pentru un Crăciun de neuitat.

Inevitabil și fără alte discuții, Laponia este pe prima poziție când vine vorba de destinația ideală pentru a sarbători Crăciunul. Recunoscută și ca țara lui Moș Crăciun, Laponia este ideală pentru a vă bucura de momente unice alături de familie. Copiii cu siguranță vor fi încântați de întâlnirea cu Moșul, de plimbările cu sania trasă de câini sau reni. Rovaniemi este casa oficială a lui Moș Crăciun, aici fiind și oficiul poștal unde sosesc scrisorile din întreaga lume.

Dacă sunteți în căutarea de aventuri în ținutul nordului, nu ezitați să vă urcați pe un snowmobil și mergeți în căutarea aurorei boreale. Cu siguranță nu veți fi dezamăgiți de o incursiune în lumea lui Moș Crăciun.

În funcție de preferințele fiecăruia, puteți opta să petreceți Crăciunul în regiuni mai calde, cum ar fi Filipine. Pare ciudat, cel puțin pentru europeni, ca în plină iarnă să te poți bucura de plajă și temperaturi caniculare. Însă Coron din Filipine poate fi destinația ideală pentru așa ceva.

Deși este sezon ploios în mare parte din Filipine în timpul Crăciunului, Coron este un loc ideal deoarece vremea ar trebui să fie încă perfectă. Puteți vizita o mulțime de insule din apropiere și există nave de război scufundate care așteaptă să fie explorate dacă sunteți iubitori de scufundări.

New York este iar o destinație frumoasă de Crăciun. Cu toate că vorbim de una dintre cele mai mari metropole din lume, să nu uităm că New York ne aduce Crăciunul în casele tuturor și prin faimosul film Singur Acasă. Puteți patina pe gheață patinoarului Wollman din Central Park, ca personajele din Serendipity, cu orizontul orașului New York în față. Este la fel de uimitor pe cât arată în film.

Puteți încerca să recreați scena din Sleepless alături de persoana iubită. Cine poate spune că Crăciunul este mai puțin romantic?

Inevitabil, veți simți Crăciunul dacă alegeți să vizitați piețele dedicate din diferite orașe europene. Menționăm aici Piațele de Crăciun din Viena, Munchen, Strasbourg, Dresda, Bruges etc.

Dacă sunteți iubitori de zăpadă și sporturi de iarnă, cu siguranță o vacanță de Crăciun ar fi ideală într-una dintre stațiunile renumite pentru aceste activități.

Londra de Crăciun este o combinație fabuloasă. E ca un bonus fara depunere la cazinouri. De la luminile strălucitoare de Crăciun din West End, la piețele tradiționale, la colinde în jurul renumitului brad de Crăciun din Trafalgar Square, există atât de multe de văzut și de făcut.

Puteți să faceți o croazieră de Crăciun pe râul Tamisa, să vedeți un spectacol de Crăciun sau pur și simplu să vă bucurați de atmosfera festivă din Covent Garden. Cel mai probabil veți găsi un tărâm al minunilor de iarnă la Hyde Park, iar dacă vă place Harry Potter, atunci Studioul Warner Bros va fi probabil împodobit cu Hogwarts sub zăpadă.

Crăciunul e minunat!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.