AJOFM Suceava organizează joi, 20 octombrie 2016, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Corpul E, începând cu ora 10, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Evenimentul are loc simultan și în localitățile Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. Din cifrele pe care le deținem până în prezent, bursa a înregistrat un număr de 343 de locuri vacante la nivelul județului, din care: 154  posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 37 la Fălticeni, 98 la Rădăuți și 54 la Cîmpulung Moldovenesc. Vor fi prezenți cel puțin 66 de angajatori, 22 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 8 la bursa din Fălticeni, 12 la bursa din Rădăuți și 24 la bursa din Cîmpulung Moldovenesc.

Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa. Sunt disponibile un numar de 1411  locuri vacante în statele membre UE, din care cele mai multe pe piaţa spaniolă a muncii.

La nivelul acestei etape de monitorizare a bursei, sectoarele de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante sunt serviciile, comerţul şi IT, iar printre domeniile nou apărute în acest cadru de mediere  menţionăm cel al construcţiei de site-uri şi publicitate.

Meseriile cele mai solicitate la nivelul judeţului sunt cele specifice comerţului şi serviciilor (lucrator comercial, broker, ospătar, recepţioner, barman, casier, vânzător, lacatus mecanic).

Printre cele mai căutate specializări cu studii  superioare  sunt cele în domeniul IT, inginerii și economiștii, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 25 de posturi, până în prezent.

 

bursa-abs-2016

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.