Bogdan Loghin, primarul Municipiului Rădăuți, una dintre marile dezamăgiri ale tinerei generații de primari, își continuă parcursul spre o destinație pe care au exclus-o, de fiecare dată,  toți cei care au crezut în el de la început.

Debutul mandatului său a însemnat o continuare a vechilor războaie dintre el și opoziție, dintre el și foștii săi colegi de partid, precum și o plângere permanentă  a grelei moșteniri, pe care nimeni nu o contestă, însă altfel procedează bărbații-primari. 

Vorbă multă, puține fapte! Chiar și din acelea „nepopulare”, tot puține!

Bogdan Loghin a încercat, asemeni lui Ilie Bolojan, să debuteze cu măsuri care să nu fie neapărat pe placul oamenilor pe moment, dar să fie benefice în timp, numai că acesta este rezultatul când nu te naști  politician și încerci să forțezi devenirea pe parcurs.

Nu ai cum să ai o comunitate care întotdeauna a fost diferită, care și-a pus un million de speranțe în tinerețea și viziunea ta, și tu să te crezi  deja Bolojan.

Astfel, oamenii au așteptat, mulți nu mai așteaptă, o altfel de abordare a tânărului primar, însă acesta a dezamăgit și continuă să facă asta.

Război la spital. Nu unul, mai multe. Orgolii.

Scandal consacrat cu vechii colegi de la PSD.

Scandal la Piața de Mașini.

Scandal pe tema străzilor din oraș.

Scandal pe tema căldurii. Mă rog, a absenței ei.

Scandal pe tema angajaților din Primărie.

Scandal pe tema ceasului. Celebrului deja…

Și, uite așa, Bogdan Loghin a devenit un iubitor al circului, destul de departe de a fi un bun primar, și foarte departe de a fi un Ilie Bolojan.

Situația sa a suferit complicații și în momentul în care, în zonă, au apărut primari care s-au remarcat din prima lună de mandat, iar rădăuțenii au observat și au avut, din nou, așteptări.

Aroganța lui Loghin s-ar putea să-l coste neașteptat de mult, inclusiv în rândul actualului partid. Spre deosebire de Traian Andronachi, care este un arogant cu atitudine și un bun manipulator, Loghin este un arogant și atât. De aceea, la momentul alegerii dintre doi aroganți, s-ar putea să câștige politicianul. 

O altă problemă mai este determinată și de faptul că Loghin este un  arogant ce nu greșește niciodată. El doar gafează. Și, asemeni oamenilor ce nu știu să se corecteze din mers, (că nu toți pot fi Gheorghe Flutur) se și înconjoară de cei care îi iau scamele înainte ca acestea să se așeze pe palton.

Oameni de slabă calitate intelectuală, ce îi spun că este cel mai bun, că cetățenii sunt proști, că opoziția vrea să-i ia locul și că nu e motiv de îngrijorare. Până la urmă, geniile au fost întotdeauna neînțelese.

Astfel, Loghin ajunge să deconteze nu doar aroganța sa, ci și incompetența celor de care se încojoară.

Adi Jecalo este un exemplu perfect în acest sens.

Dacă veți urmări acest clip de câteva secunde, veți observa fracturi puternice de logică și o shingiuire a limbii române și puține semne de revenire din această comă intelectuală.

Imaginați-vă că, exact el, este unul dintre lăudătorii lui Loghin. De ce, pentru ce, și până când, nu dezvoltăm.

Bogdan Loghin a ajuns să se identifice cu circul, nu cu reforme în administrație, iar faptul că pupincuriștii se prefac orbi, nu-l va ajuta în timp.

Este, cumva, ca la Bolojan, Bogdane, numai că invers!

Și, nu, nu îi mai asculta! Nu ești un primar „blană” și nici măcar un primar asumat, care să își recunoască greșelile, nu ești!

Ține hatu’, că se împotmolește plugul…! Și, înapoi podu-i rupt, cum ar spune cineva…!

RALUCA BERCEA

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.