ANI a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție urgentarea soluției în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis. De asemenea, Agenția Națională de Integritate a cerut și schimbarea termenului de judecată. ICCJ a stabilit, marți, un termen pentru data de 18 noiembrie, adică exact la două zile după alegerile prezidențiale.

„Este o procedură absolut normală. Cel puțin în aparență… ANI acționează în mod normal. Oricare dintre părțile interesate poate să ceară schimbarea termenului prevăzut de către instanță pentru judecarea unei cauze dacă se întemeiază pe motive nejustificate.

Prima cerere făcută de ANI a fost făcută în parametri normali. Ceea ce este total aiurea este termenul pe care l-a dat Înalta Curte de Casație și Justiție, în plină campanie electorală, deși se știa că în conformitate cu procedura actuală, era un termen de admitere în principiu”, a zis Lucian Bolcaș la România TV.

„Problema este foarte delicată, dar în cazul unei eventuale incompatibilități a lui Klaus Iohannis, el nu mai poate exercita funcția de președinte”, a mai zis Lucian Bolcaș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.