Conform surselor RomâniaTV, Lucian Bode ar fi următorul premier propus de PNL. Se pare că informația ar fi verificată cu mai multe surse, iar numele lui Lucian Bode, unul din membrii grupului ”de la Sălaj”, a fost confirmat. De altfel, Lucian Bode s-a numărat, de la început, printre cele patru nume vehiculate pentru această funcție de prim-minstru al României. Potrivit surselor Realitatea Plus, Lucian Bode, prim-vicepreşedintele PNL, ar fi preferatul președintelui Klaus Iohannis.Î

În prezent, Lucian Bode asigură interimatul la Ministerul Justiției, acesta fiind de asemenea cel care conduce și Ministerul de Interne. 

Oficial, liberalii spun că îl vor susține în continuare tot pe Florin Cîțu pentru propunerea de prim-ministru, dacă se va contura o majoritate, dar din ce în ce mai mulți membri abandonează această idee și îl îndeamnă pe președintele Klaus Iohannis să caute o altă opțiune. Astfel, o majoritate s-ar putea forma pentru a-l înainta pe Lucian Bode.  Se pare că mai mulți membri ai Partidului Național Liberal ar fi încercat să îi explice premierului demis  Florin Cîțu că, din punct de vedere constituțional, nu ar putea fi nominalizat pentru aceeași funcție. 

PNL, comunicat oficial

”Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de azi, că în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a nu se prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.