Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat luni de către jurnaliști dacă este pregătită o derogare privind portul măștii în minivacanța de 1 mai. Ministerula  precizat că deocamdată în vigoare sunt măsurile stabilite deja de autorități, anume obligativitatea purtării măștii în spațiile publice, dar și toate celelalte resgricții.

Decizia privind o eventuală relansare va fi luată într-un comitet interministerial din care vor face parte și specialiștii:

Astăzi când vorbim există o reglementare foarte clară legată de portul măștii. Este obligatoriu să purtăm mască, și la mare, și la munte, și în altă parte. În consecință dacă, așa cum premierul a anunțat, Comitetul interministerial la care se va adăuga, pe lângă toți membrii guvernului, specialiști, reprezentanți HoReCa, societate civilă, vor ajunge la concluzia că număruld e cazuri a scăzut, presiunea pe ATI este mult diminuată, toți angajații HoReCa reușesc să se imunizeze până la 1 iunie, clar că în acest organism se poate lua în discuție.

Eu nu cred că ați văzut intrând în apă cu mască undeva în această lume. Nu cred că în vârful muntelui unde nu e nimeni în jurul muntelui ați văzut oameni purtânt mască. Decizia trebuie să aparțină specialiștilor. Ce am văzut anul trecut pe litoral nu ne dă speranțe foarte mari. Erau mii de oameni, unul lângă celalalt, fără mască. Asta nu înseamnă altceva decât posibil focar. Aceste măsuri pe care le-a anunțat premierul dublate de o campanie de imunizare de succes, minim 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie și 10 milioane la sfârșitul lunii iulie pot conduce la o astfeld e decizie”,a  declarat ministrul de Interne.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.