Vineri, 12 martie, la Centrul Cultural Mitropolit ”Iacob Putneanul”, au fost semnate contractele de finanțare prin Compania Națională de Investiții (CNI)  pentru două investiții în valoare totală de 26,3 milioane de lei. 

Banii sunt alocați pentru construirea Centrului social ”Sf. Nicolae” proiect în valoare de 21,026 milioane de lei și de reabilitarea a 3,791 kilometri de drumuri comunale care au fost afectate de inundații investiție în valoare de 5,262 de milioane de lei.

Un an calendaristic este perioada de executarea a drumurilor în lungime de 3,791 km, din care două luni pentru proiectare. 

 Casa Socială ”Sf. Nicolae” va fi construită lângă complexul de la intrarea pe teritoriul Mănăstirii Putna și va avea demisol, parter, mezanin și mansardă. La demisol și parter vor fi restaurante cu bucătărie pentru servit masa iar la mansardă spații de cazare cu grupuri sanitare proprii și sală de consiliu. Casa socială va fi gata în 20 de luni.

Primarul comunei Putna, George Coroamă, a mulțumit ministrului dezvoltării pentru sprijinul acordat comunității de la Putna arătând că această zi este una specială.

Ministrul Dezvoltării a vorbit despre locul întâi pe care Suceava îl ocupă între județele țării în ceea ce privește proiectele finanțate de CNI, 53 de proiecte din 2017 până în prezent. El a mulțumit comunităților locale, administrației civile și celei bisericești pentru modul în care se implică în elaborarea și ducerea la bun sfârșit a proiectelor

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a vorbit despre eforturile de dezvoltare locală, punctând câteva proiecte importate din punct de vedere turistic și religios și al accesului la educație, sănătate și bună gospodărire. Între ele se numără și viitoarea reamenajare a spațiului din jurul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din centrul orașului Suceava, unde va fi realizată o parcare subterană, pentru a descongestiona zona.
Flutur a mulțumit ministru și pentru solidaritatea cu care sprijină refacerea părții superioare a Palatului Administrativ, afectate recent de un incendiu. Totodată președintele CJ a amintit faptul că la Ministerul Dezvoltării județul Suceava are 483 de proiecte dintre care 233 sunt finalizate.
Părintele arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, a prezentat proiectul unei noi parcări la Putna, proiect destinat fluidizării accesului la mănăstire și oferirii de facilități moderne vizitatorilor, inclusiv aceea a unei stații de încărcare a automobilelor electrice.

La semnarea contractelor au fost prezenți directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Irina Pătrășcoiu, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și al administrației, Cseke Attila, a președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, starețul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec,  primarul George Coroamă,  senatorul Daniel Constantin Cadariu, fost deputat Dumitru Mihalescul și alții.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.