Ministerul Educaţiei anunţă că generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor, la sesiunea august – septembrie 2023 a examenului naţional de bacalaureat, ale cărui probe scrise încep miercuri, 16 august.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, precizează că îşi doreşte digitalizarea evaluării pentru toate examenele naţionale, fie că vorbim despre bacalaureat, evaluare naţională, concurs de ocupare a posturilor sau definitivat, fiind vorba despre un progres nu doar necesar, pentru că simplifică tot ceea ce înseamnă logistică a organizării acestor examene, ci şi firesc, în contextul evoluţiei tehnologice.

„Un pas uriaș, de care sistemul de învățământ are mare nevoie. Nu vom mai transporta lucrări dintr-un județ în altul pentru evaluare, se reduce considerabil riscul producerii unor erori în momentul transcrierii notelor de pe borderou pe lucrare sau de pe lucrare în aplicație, în vederea afișării. Sunt doar câteva dintre beneficiile evaluării digitalizate. Adaug faptul că lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.”, scrie ministrul Educației pe Facebook.

Peste 33.900 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2023 și aceasta este prima sesiune în care evaluarea digitalizată a lucrărilor scrise este generalizată.

„Odată cu sesiunea august – septembrie 2023 a examenului naţional de bacalaureat, ale cărui probe scrise încep miercuri, 16 august, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor.  În sesiunile iunie – iulie 2022 şi iunie – iulie 2023 ale examenului naţional de bacalaureat, respectiv ale evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, s-a pilotat evaluarea digitalizată a lucrărilor scrise pentru candidaţii din judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa”, arată Ministerul Educaţiei într-un comunicat oficial.

Pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere distribuite şi instalate în fiecare centru de examen.

Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârşitul probei scrise, în prezenţa candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenţi. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidaţii sau profesorii asistenţi. Ulterior, lucrările sunt repartizate automat şi aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflaţi în alt judeţ decât judeţul din care provin candidaţii.

În această perioadă, au fost parcurse etapele pentru pregătirea procesului de evaluare digitalizată şi au fost elaborate şi transmise ghidurile pentru fiecare rol de utilizator din platformă.

„Subliniem că procesul de evaluare digitalizată nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare / baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat. Ministerul Educaţiei valorifică tehnologia pentru îmbunătăţirea proceselor specifice sistemului educaţional românesc”, se mai precizează în comunicat, potrivit digi24.ro.

24 Responses

 1. mihai grigore

  : revista floare albastra = blue: targul putnei 15 august 2023___ in marginea santului din intrandul manastirea putna _____ alocare semnal spatial de integrate e- bisniss romania libera & ucraina libera__ vector elon musk _ president biden _ yes !*:

  Răspunde
 2. mihai grigore

  : rezulta creare cadru politic si de debocare economica a romaniei – stagiunea 2024- 2029___ mihai grigore _ test are expresie economica deblocare economica a romaniei libere___ e- bisniss___live _ „gandacul de colorado – ziarul romanilor de pretutindenea – nord& sud america continents!*_ liniatura ” blue Terra line „!*:

  Răspunde
 3. mihai grigore

  : microconferinta de presa_ a cost o tentative de blocare a acestuia semnal spatial de e – bisniss ___ da __ insa cunostintele avansate de hard & software au invins kgb- ul din manastirea putna :

  Răspunde
 4. mihai grigore

  : o remarca din aceasta invitatie specials_ cat mai simple via dog__ infratirea garii itcani de pa inelul zone I metropolitan’s suceava cu garage new York___ dupa cum stiti in garage new York ave presa in format gutenberg si online live __ :

  Răspunde
 5. mihai grigore

  : celebrare reunificare biserica _ romania libera_ sub insemnul patriarhia romana- da!*:

  Răspunde
 6. mihai grigore

  :invatamant limba romana_ romania libera& invatamant grafie latina _limba ucraineana_ yes!*:

  Răspunde
 7. mihai grigore

  : {amendamentul spatial_ limba oficiala= limba romana ___ teritoriu= teritoriul romaniei libere _ wins!*:

  Răspunde
 8. mihai grigore

  : registrul electronic de e- bisniss euroatlantic si u.e.__ tratatele u.e. si euroatlantic garanteaza drepturi si libertati economics – has!*:

  Răspunde
 9. mihai grigore

  : partea a treia_ expresia adevarului economic _ perioada de ocupatie bolsevica _colectivizare bolsevica fort at a si ferme zootehnice _ dizolvare _ repunere in drepturi _ pensii pentru munca in perioada respectica – pe toata varstrele!*: perioada post decembrista = revolutia do 1989___ componenta vindere la bursa a economiei socialists si transfomarea in suri de tabla chinezestihipermarketuri__out:

  Răspunde
 10. mihai grigore

  : idem” registrul asociatiilor „bolsevice de monopol si manipularr_ de exemplu ” produs in ___ de catre intermediaries____ rezulta doi caniidati siguri presidentiale 2024 _ ciuca si ciolacu:

  Răspunde
 11. mihai grigore

  : recuperate baze de date registrul comertului si considerate exercitiu reunificare tara _ yes__ drepturi CE deriva _ yes !*:

  Răspunde
 12. mihai grigore

  : I itializare algoritmi de intrainare masiva teritoriu _ insula mare a brailei ___ campia romana _ egger trecerea muntilor carpati de 50 ha deja cumparate si pans la brasov___ under a facut flutur scoala de padurar ___ pe cale :

  Răspunde
 13. mihai grigore

  :: partea a iv- a___ studiu de caz__ suceava____dezvoltare targ comercial reunificare cu tara___ gara de sub muzeul bucovinei – bosanci – bunezti falticeni _ transport comercial– reunificare print comertului= 1918__ :

  Răspunde
 14. mihai grigore

  : ocupatia sovietica __ intre cele doua razboaie mondiale _ industrii- oras cu locuinte proletariat. ____ actual or as cu diplome _” orasul somaj_ v. cartier george enescu__ orasul cu trotuare in forma de biscuiti:

  Răspunde
 15. mihai grigore

  : partea v- a a expunerii___ creare cadru alegeri electorale 2024 si create cadru deblocare economics a romaniei ___ se include___

  Răspunde
 16. mihai grigore

  ___ model itemizare cdru electoral 2024____ intrebare – cum vedeti crearea de noi locuri de munca si care ati putea crea _ domnule candidate la presedentia romaniei___ via referiti la cele eligibile _ adica remunerate real ?_ da !*:

  Răspunde
 17. mihai grigore

  : crimeea _ teritoriu ucrainean_port comercial spatial in administratie n.a.t.o. & ue__ yes____ ” blue terra line „___ we believe in freedom !*:

  Răspunde
 18. mihai grigore

  : la final sa analizam creierul unui handicap at bolsevica cu doua clase _ sa se analizaze_ s- or sapat 2 gropi una in centrul sucevei _ in format beci cu placa de beton in aer liber pentru a vinde alcool contrafacut si contracte de telefonie de jecmanire bolsevica a comunicatiei electronice = gramezi de morti _ paragina _ si una _ fara sub so doar placa cu piloni pentru a face sport cu metalul Rama’s nefurat din lunca industrials a sucevei _ remember _ constitutia romaniei _ tortura _ in oricare din formele ei este strict interzisa:

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.