Lucrările de înființare a sistemului de apă și canalizare în comuna suceveană Stroiești sunt realizate în proporție de 80%, urmând ca în primăvara anului viitor să fie finalizate. Anunțul a fost făcut de către primarul Mihai Senic, care a precizat că aceasta este una dintre cele mai dorite investiții din comună, alături de modernizarea drumurilor.

Potrivit edilului, proiectul, care se ridică la 2.500.000 de euro fără TVA, fonduri europene, și 700.000 de euro, cofinațare din fonduri proprii, prevede construirea a 13 kilometri de rețea de apă și a 11 kilometri de rețea de canalizare de care vor beneficia aproximativ 65% dintre cetățenii comunei Stroiești.

„În luna iunie 2022 vom pune în funcțiune rețelele de apă și canalizare. Este o investiție pe care oamenii au așteptat-o și ne bucurăm că în primăvara anului viitor va fi finalizată. Mai sunt de executat racorduri, atât la apă și canal, cât și la rețeaua de medie tensiune, la stația de epurare și la rezervoarele de apă”, a declarat primarul comunei Stroiești, Mihai Senic.

Edilul a precizat că astfel de proiecte vor mai exista până când întreaga comună va beneficia de apă și canalizare. De asemenea, Mihai Senic a subliniat că agenda sa de la Primărie este una plină de proiecte în curs de implementare, dar și de proiecte ce urmează a fi depuse pe diferite surse de finanțare pentru a fi implementate, astfel încât calitatea vieții cetățenilor să fie una ridicată.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.