Prefectura Județului Suceava informează că Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a emis ordinul nr. 2/19319, din 20 iulie 2018, pentru începerea a lucrărilor la podul de la Milișăuți, cu data de luni, 23 iulie 2018, cu o durată de execuție de 21 săptămâni.

Autorizația de construcție însemnând „executarea lucrărilor de intervenție în primă urgență pentru refacerea podului de pe DN 2 H km 4+776, peste râul Suceava, la Milișăuți” a fost atribuită firmei care a câștigat licitația, SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul. Nu s-au depus contestații în urma licitației.
În urma ploilor abundente și a creșterii nivelului apelor râului Suceava, unul dintre pilonii podului de la Milișăauți a fost afectat, în carosabil au apărut fisuri, astfel că traficul pe DN2H a fost întrerupt, circulația fiind dirijata pe rute alternative.

Pentru podul de la Milișăuți, de pe DN 2H, imediat după producerea avariei, a fost întocmită documentația de constatare a acesteia și înaintată către DRDP Iași, care a realizat demersurile pentru execuția lucrărilor în regim de urgență.
Ca soluție de urgență adoptată în Consiliul Local pentru Situații de Urgență Milișăuți, aprobată în ședința de Consiliul Local, prin parteneriat public privat între Primăria Milișăuți și un agent economic, a fost construit un pod provizoriu, din tuburi, care a fost dat în funcțiune de joi, 19 iulie 2018.
Referitor la operațiunea de cuplare a conductei de gaz metan montate la Milișăuți, pe magistrala de gaz Suceava-Rădăuți, Prefectura Suceava precizează că aceasta au fost finalizată la ora 13,30, mult mai devreme decât estimase TransGaz.
Totodată, s-a început introducerea gazului metan în conducă, iar în scurt timp se va deschide tronsonul care alimentează cu gaz Egger, la această oră municipiul Rădăuți fiind asigurat cu debit de capacitate maximă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.