Marți, 15 octombrie, s-au reluat lucrările de reciclare asfaltică pe DN 2E. Anunțul a fost făcut de către Prefectura Suceava.

Astfel, prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, s-a aflat în teren pe DN 2 E, în zona Păltinoasa, unde s-au reluat, începând de marți, 15 octombrie, lucrările de refacere a carosabilului asfaltic. 

La fața locului au fost prezenți  și reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Suceava.

Lucrările de reciclare asfaltică se desfășoară în regie proprie,  pe o lungime de 4 km în Păltinoasa și 5 km la Solca, urmând ca în termen de două săptămâni să fie turnat stratul de binder și executate marcajele. 

Lucrările respective au început în prima jumătate a lunii septembrie 2019,  fiind oprite din cauza unor probleme de natură tehnică, neprevăzute. 

Prefectul Adomnicăi a inspectat și șantierul de pe DN17, la Ilișești, unde sunt în plină desfășurare lucrările de consolidare a porțiunii de drum afectate  de alunecările provocate de inundațiile din 2018. 

Lucrările care se execută pe o lungime de 250 de metri sunt foarte complexe, însemnând foraje la o adâncime de circa 18 metri și realizarea  a 41 de tronsoane, cu peste 450 de coloane, pentru stabilizarea terenului. 

Pe perioada iernii, traficul în zonă nu va fi restricționat, iar lucrările vor fi reluate la primăvară, termenul de execuție asumat de constructor fiind  de 6 luni. 

Secţia de Drumuri Naţionale Suceava a finalizat, sâmbăta trecută, lucrările de turnare covor asfaltic pe E 85,  sectorul Suceava-Fălticeni, la limită cu județul Iași. De asemenea, s-a lucrat pe sectorul Fântâna Mare – Drăguşeni, pe o lungime totală de 22,25 kilometri, iar de luni s-a început efectuarea marcajelor. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.