După ce deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul i-a adresat o interpelare Ministerului Justiției referitoare la alocarea de credite bugetare în anul 2020 pentru finalizarea obiectivului de investiții „Sediul Judecătoriei Rădăuți”, răspunsul primit de la secretarul de stat Lidia Barac arată că sumele alocate sunt reduse din cauză că lucrările nu au fost derulate într-un ritm susținut.

În interpelarea sa, deputatul sucevean preciza că, din păcate, în ultimii ani, deși guvernele s-au angajat să asigure o finanțare adecvată realizării investițiilor de modernizare a instanțelor, acest lucru a fost onorat prin creditele bugetare alocate lucrărilor aflate în derulare.

„O asemenea situație se poate constata și la nivelul Judecătoriei Rădăuți, unde, din cauza lipsei de finanțare lucrările de modernizare a sediului judecătoriei nu au putut să fie finalizate în termenele contractuale (3 septembrie 2019), fiind decalate, în condiții de maximă incertitudine până în data de 3 septembrie 2020”, preciza Dumitru Mihalescul.

În răspunsul primit de deputatul sucevean se arată că obiectivul de investiții „Sediu Judecătorie Rădăuți” este cuprins în Programul de Investiții Publice al Ministerului Justiției din anul 2017, prin acest program, până în prezent, acestui obiectiv i-au fost alocate fonduri bugetare în valoare de 5.145 mii lei din care au fost utilizate 5.097 mii lei.

„Întrucât în anii anteriori lucrările de execuție nu au fost derulate într-un ritm susținut (stadiul fizic de realizare a lucrărilor este evaluat în acest moment la 30%), fondurile alocate acestui obiectiv au fost în descreștere continuă de la un la altul. Așa încât, prin Legea nr. 5 a bugetului de stat pe anul 2020, creditele bugetare alocate pentru anul în curs acestui obiectiv de investiții sunt în valoare de 486 mii lei, iar cele de angajament în valoare de 500 mii lei.
Totodată, vă informăm că, în condițiile în care executantul lucrării va utiliza integral sumele alocate în perioada de început a anului, Ministerul Justiției va face eforturi pentru a asigura, corespunzător modului și ritmului de lucru al acestuia, suplimentarea fondurilor”, a precizat sursa citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.