Videografia la nuntă a devenit deja destul de comună încât este un serviciu de o ramură indispensabilă.

Cu toţii îşi doresc să aibă parte de amintiri acum şi de acum înainte aşa că apelează la filmare nuntă la pachet cu ceea ce ţine de fotografie.

Până când să contractezi un cameraman ai însă foarte multe întrebări şi dileme. Iată ce ar trebui să întrebi până când să semnezi la final un contract ce pune de fapt un sigiliu pe amintirile tale:

  • Întreabă de experienţă. Poate că este o chestiune ce se include şi se subînţelege, mai ales că mulţi merg pe ideea de recomandare. Doar că asta nu înseamnă că orice tip de nuntă este de dorit. Aşadar, ţine cont de asta şi întreabă cu specificaţie clară dacă se consideră potrivit pentru evenimentul tău. O nuntă tradiţional turcească spre exemplu este total aparte faţă de clasicile nunţi pe care le are, nu-i aşa?
  • Lucrează singur sau cu cineva? Într-un stil profi se prea poate să se prezinte cu asistent, ceea ce te debusolează total. În acest sens ar trebui să cunoşti toate detaliile ce ţin de serviciile oferite şi mai apoi de termenii contractului.
  • Un plan de rezervă. Unii lucrează cu mai multe camere, cu una stabilă şi alta mobilă. Întreabă despre echipamente în măsură în care îţi vei dori ca parte din nuntă să fie o filmare cu şi numai despre miri şi una care să aibă în vizor modul în care se distrează şi se manifestă invitaţii.
  • Stilul nunţii. Trebuie să fii specific în ceea ce priveşte tipologia pentru că filmarea este pe aceeaşi lungime de undă. Romanticul este deja o idee clasică însă nu singură pe care să o adopţi. Marea provocare vine din tematica nunţii, cea pe care o vei stabili ulterior. Desigur, şi viziunea cameramanului te poate ajuta şi uite aşa creativitatea, originalitatea şi profesionalismul lui sunt aspecte ce reies şi din modul în care îţi sugerează ceva anume.

Există numeroase aspecte de care să se ţină cont când vine vorba de alegerea unui cameraman pentru nuntă. Pare totul dilematic în condiţiile în care ofertele sunt variate şi în condiţiile în care există se pare şi opţiunea de a filma cu drona spre exemplu.

Preţul? Poate varia în funcţie de cererile pe care le are fiecare. Contează şi tipul de nuntă pentru că surprins sau nu trebuie să ţii cont de faptul că o cununie stabilită în altă zi faţă de petrecere înseamnă un alt contract şi alte încasări. Se merită însă; un sacrificiu plătit de cei care muncesc acolo unde alţii se distreazǎ, o artă într-o altă formă, este povestea unei nunţi ce se imprimă în scene dinamice, în cadre ce rulează o poveste. O astfel de amintire este unică şi clar de dorit. Doar că până la punctul de decizie sunt amănunte de stabilit, lucruri mărunte de care să ţii cont pentru mulţumirea de a avea o filmare perfectă, una creativă, una total satisfăcătoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.