Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, scoate artileria grea împotriva actualilor guvernanți din Partidul Social Democrat (PSD) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).
Fostul deputat și-a îndemnat joi, la Deva, colegii de partid să respingă in corpore pachetul de măsuri fiscale anunţat de Guvern: transferul contribuţiilor, impozitul pe cifra de afaceri, split TVA şi taxa de 2,25% pentru angajatori. El a numit coaliţia PSD-ALDE „un clan primitiv care, de nouă luni, a pus mâna pe România”.
„În privinţa pachetului de măsuri fiscale, eu vă propun ca Partidul Naţional Liberal să respingă ‘in corpore’ toate aceste măsuri fiscale pe care le-aş mai face, aşa, o trecere în revistă: transferul contribuţiilor de la angajator la angajat; introducerea impozitului pe cifra de afaceri de până la un milion de euro; introducerea contului special pentru plata TVA, introducerea taxei de 2,25 la sută pe fondul de salarii, care de fapt compensează scăderea impozitului pe venit cu 10%”, a declarat Ludovic Orban
Liderul PNL a avertizat că toate aceste măsuri vor avea efecte extrem de grave în mediul privat.
„Pe calculele pe care le-am făcut până în momentul de faţă, pentru un angajator în mediu privat, pentru a putea să menţină salarii net pe noul sistem fiscal care este introdus involuţia fiscală a PSD, între 2,5 şi 3% costul per angajat va creşte, ceea ce în mod evident este de nesuportat pentru oamenii de afaceri. Şi aşa avem o criză pe piaţa muncii, şi aşa o criză în sensul că nu găseşti mână de lucru calificată, şi aşa salariile la stat au crescut”, a explicat el.
Ludovic Orban a subliniat faptul că PSD i-a indus în eroare pe români în campania electorală de anul trecut, promiţând lucruri pe care nu le-au respectat.
„Vedem foarte clar că de nouă luni un clan primitiv, care încă nu suntem lămuriţi dacă este cu obiceiuri din perioada sclavagistă, din perioada feudală sau din alte perioade, a pus mâna pe România şi duce România într-o direcţie în total greşită. Deşi în campania electorală au defilat îmbrăcaţi în blăni de oaie în care promiteau lapte, lână, carne, lupii roşii s-au dezbrăcat de caracter şi astăzi îşi arată dinţii, îşi arată ţepii, îşi arată colţii cu care vor să conducă România”, a afirmat Orban.
El i-a îndemnat pe liberali să fie „extrem de hotărâţi” şi să continue să se opună cu toate forţele la toate măsurile care riscă să distrugă mediul de afaceri.
„Astăzi, mediul de afaceri este în stare de asediu, este ţinut în stare de asediu de operaţiile fiscale inventate de neandertalienii economici care au fost puşi la butoane. Este inadmisibil ca în fiecare săptămână firmele să fie ameninţate cu noi taxe, cu noi impozite, cu noi licenţe fiscale (…) La toate aceste chestiuni trebuie să avem o reacţie energică. Noi vă propunem să susţinem un program amplu de consultări a mediului de afaceri şi a sindicatelor”, a zis liderul PNL.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.