Președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că eficiența actualelor restricții va putea fi observată în timp. Întrebat despre cozile și aglomerările din magazine după ce restricția care vizează stoparea activității a fost impusă, Ludovic Orban a răspuns:

“În timpul săptămânii nu se aplică decât în acele localități în care este depășită rata de 7,5. La ora actuală sunt câteva zeci de localități care există în această rată. În cursul săptămânii, restricția privind orarul de funcționare al magazinelor este prezent numai în localități cur ată de infectare de peste 7,5%.

Nu aș vrea să mă pronunț asupra acestei măsuri. Eficiența unei măsuri se demonstrează în timp, prin reducerea numărului de cazuri. De regulă, astfel de măsuri trebuie introdusă pe baza unei analize. În mod normal se fac permanent astfel de analize. Probabil INSP are niște studii care a constatat care sunt activitățile unde există cea mai mare rată de incidență și cel mai mare risc de răspândire a virusului”, a declarat Ludovic Orban.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.