Miercuri, într-o conferință de presă, președintele PNL, Ludovic Orban a anunțat că formațiunea politică a luat act de decizia de demitere a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Orban a precizat că PNL îl susține în acest demers pe premier. „Credem că e mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru”, a spus președintele liberalilor.

„Am luat act de decizia premierului Florin Cîțu de a elibera din funcție ministrul Sănătății. Este nu doar dreptul, ci și obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a guvernului și punerea în practică a programului de guvernare, chiar și prin schimbarea unui ministru. Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare.

Decizia premierului este strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, tot USR PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze responsabil domeniul. Noi îl susținem în acest demers pe premier și credem că e mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru.

Premierul are deplina capacitate de a propune o astfel de schimbare. Decizia de susținere ca premier a lui Florin Cîțu a fost o decizie a PNL și a partidelor din coaliție. Schimbarea premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. În ce privește PNL, îl sprijin în continuare pe Florin Cîțu, care reprezintă PNL. Decizia clară a PNL e de a menține această coaliție de guvernare”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat despre scenariul în care USR PLUS cere un alt premier al coaliției, Orban a precizat: „Nu comentez ipoteze, sunt convinsă că parlamentarii și alegătorii USR PLUS își doresc coaliția și ca guvernul să aibă rezultate, nu există altă soluție politică decât actuala coaliție”.

Cât despre soluția unui guvern minoritar susținut de PSD, președintele liberalilor a declarat: „Nu există nici în ipotezele SF o asemenea soluție”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.