Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că există semnale că majoritatea parlamentară pregăteşte procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis. 

„Avem semnale din ce în ce mai serioase că, din dorinţa disperată de a-i salva pe Dragnea, pe Tăriceanu şi pe alţii lideri PSD de consecinţele faptelor lor, majoritatea găunoasă PSD-ALDE pune la cale procedura de suspendare a preşedintelui Iohannis. Obiectivul precis de preluare a interimatului de către mâna stângă a lui Dragnea, domnul Tăriceanu, astfel încât să dea o lovitură împotriva justiţiei, care nu le-a ieşit nici prin Ordonanţa 13, nici prin pachetul de legi pe care a bătut toba ministrul Justiţiei, Toader. Teama noastră este că aceste conduceri toxice care îşi împing partidele şi parlamentarii spre nicăieri şi care duc România spre un dezastru nu le mai pasă de imaginea externă a României, de democraţia din România, de tot ceea ce înseamnă bunul simţ şi normalitatea şi sunt în stare de orice ca să forţeze procedurile care să le permită să schimbe din funcţie procurorii şefi şi să-şi promulge modificările la legile Justiţiei”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Solicitat să precizeze care sunt semnalele primite, Orban a răspuns: “Numai cine nu vrea să le vadă nu le vede. Nu că a afirmat Pleşoianu, rezoluţia PSD, toate atitudinile care construiesc o motivaţie pentru un astfel de demers”.

El a arătat că liberalii le solicită celor din majoritatea parlamentară să renunţe la orice demers care ar putea să afecteze imaginea, democraţia şi independenţa justiţiei din România.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.