Joi, 29 martie 2018, a avut loc, la Catedrala Nașterea Maicii Domnului din Gura Humorului, serbarea ”LUMINA DIN SUFLETELE NOASTRE”, cu ocazia Sfintelor sărbători Pascale, la care au participat beneficiari preșcolari, școlari și tineri din cadrul Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, jud.Suceava.

În prezența invitaților din cadrul Direcției Generale de Asistență socială și Protecția copilului Suceava, a preotului paroh, Nuțu Mircea, a preotului Bliorțu Dumitru și a preotului Moroșan Dorin, a interpretei de muzică bucovineană, Manuela Pohoață, dar și a celorlalți invitați de seamă, din orașul Gura Humorului dar și din județ, din 125 de beneficiari ai serviciului, în jur de 20 de copii și tineri, au susținut un program artistic, tematic, emoționant.
Momentele prezentate au reușit să împletească, într-un mod deosebit, pricesne și sfaturi de suflet, Decalogul Tăcerii dar și mesaje cu iz pascal.
În ciuda emoțiilor cu greu mascate, participanții au transmis cu bucurie invitaților, ceea ce ei au învățat pe parcursul celor 30 de zile : să creadă în ei și în ceea ce pot face, și, mai presus de orice, să creadă că, avandu-l pe Dumnezeu alături, își pot înmulți talentele.

La intrarea în catedrala Nașterea Maicii Domnului din Gura Humorului a avut loc un atelier de încondeiat ouă, la care au participat tineri din cadrul instituție, făcând demonstrație de ouă încondeiate. Îndrumarea tehnică a fost asigurată de voluntari și localnici din Moldovița, care fac parte din Grupul Local de Tineret Moldovița, elevi la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița, care duc mai departe tradiția locală de închistrit ouă.

Cu toții, mici și mari, experți care au vibrat alături de acești oameni deosebiți, șeful serviciului, asistenți sociali, psihologi, educatori, colaboratori, reprezentanți de la instituțiile preșcolare și școlare din oraș, de la Poliția Gura Humorului, reprezentante din cadrul Clubului femeilor active din Gura Humorului, simpli spectatori sau reprezentanți ai instituțiilor județului, ne-am bucurat de spectacolul primit „LUMINA DIN SUFLETELE NOASTRE” și am simțit mai aproape minunea Învierii Domnului.
La eveniment au participat și elevi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Dosoftei din Suceava ” coordonați de preotul Bogdan Cojoleanca- directorul Seminarului Teologic din Suceava, care a impresionat pană la lacrimi, cu pricesne de suflet.

 

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.