Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent în această seară alături de prefectul Alexandru Moldovan, primarul Ion Lungu, vicepreședintele CJ, Niculai Barbă, preoți suceveni și ucraineni pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” la venirea Luminii Sfinte de la Ierusalim. Flutur a ținut să sublinieze că este pentru al 14-lea an când Lumina Sfântă este adusă în bisericile din Suceava și din România arătând că inițiativa a pornit în urmă cu 14 ani din județul Suceava mai exact de la fostul arhiepiscop Pimen.

„Eu cred că acest eveniment pe care l-am marcat cu 14 ani în urmă venirea Luminii Sfinte a avut o semnificație deosebită. Aș vrea să punctez doar un lucru legat de dezvoltarea turismului și în special al turismului ecumenic. Tot mai mulți turiști au venit în fiecare an și poate că cei mai răutăcioși care nu au fost de acord cu această inițiativă au recunoscut că turismul a înflorit în zona noastră în jurul mănăstirilor în mod special datorită acestor evenimente mari religioase Paștele în Bucovina, Crăciun în Bucovina și Sf. Maria, evenimente care au făcut ca pensiunile noastre să fie pline”, a spus Flutur.

El a menționat că a stat de vorbă cu delegații care au venit de la Cernăuți pentru a lua Lumina Sfântă arătând că a văzut multă tristețe.

„Am stat de vorbă cu delegația ucraineană. E multă tristețe acolo dar totuși oamenii de la Cernăuți așteaptă Lumina Sfântă care va pleca din Cernăuți în mai multe direcții. E un obicei și la ei să primească Lumina Sfântă de la Suceava în ultimii ani”, a spus Flutur.

El a ținut să-i mulțumească arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, pentru colaborarea excelentă cu Consiliul Județean și cu Primăria Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.