În acest an, Luna Diasporei debutează, la Suceava, în data de 28 iulie, la Palatul administrativ, cu o întâlnire între conducerea județului și reprezentanți ai unor instituții locale și centrale cu suceveni din Diaspora.

Cu această ocazie și în contextul Centenarului Marii Uniri, conducerea județului Suceava va oferi distincția „Meritul Bucovinei” unor persoane din Diaspora, care au reușit să înregistreze succese deosebite în activitatea pe care o desfășoară peste hotare, promovând în mod pozitiv țara și zona din care provin.

Evenimentul din acest an va începe la ora 10:00, la Palatul Administrativ, unde va avea loc întâlnirea cu sucevenii din Diaspora și decernarea distincției „Meritul Bucovinei. Între orele 12:00 – 14:00 sunt programate o lansare de carte la Biblioteca Bucovinei I.G. Sbiera, vernisajul expoziției dedicate Marii Uniri și vernisajul expoziției cu titlul „Dor de casă”, la Muzeul Bucovinei.
La ora 16:00 este programată vizitarea Cetății de Scaun a Sucevei, iar la ora 17:00 vizitarea Muzeului Satului.
Începând cu ora 18:00, pe esplanada Casei de Cultură, va avea loc un spectacol susținut de formații artistice din România, Polonia, Ungaria și Ucraina, în cadrul manifestării „Întâlniri Bucovinene”, ediția a XXIX-a.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.