Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că municipiul Suceava nu va mai găzdui una dintre cele cinci semifinale ale concursului Eurovision din acest an, deoarece nu poate suporta cheltuielile necesare acestui eveniment.

„Vestea proastă este că nu mai organizăm la Suceava Eurovision. Vă spun şi de ce: ne-au trimis un deviz care nu era foarte mare, 128.000 de lei, numai că, din păcate, în baza legală, noi nu putem să suportăm mai mult de 50% din aceste cheltuieli. Sunt genul de cheltuieli diurnă, onorarii, comisioane care nu-s legale, nu le putem deconta. Primăria nu este sponsor, să dea 128.000 de lei ca-n fântână şi gata. Sunt metode de decontare a acestor cheltuieli culturale. Noi, din această sumă, în conformitate cu legislaţia în vigoare, decontăm undeva la 60.000 de lei (…) Cei de la TVR ne-au spus că trebuie să dăm toată suma. Le-am spus că noi nu avem această posibilitate şi nu mai ştiu, au mutat Eurovision-ul în altă parte”, a spus Lungu.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Organizatorul selecţiei naţionale pentru Eurovision este Televiziunea Română, membră a EBU, România participând la competiţia europeană din anul 1993.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.