Proiectele de reparație și întreținere a imaginii orașului sunt, din câte se pare, extrem de importante pentru edil. Astfel, el a anunțat că, începând cu 14 martie, primăria intră în etapa licitațiilor și pentru capitolul iluminatului public.

Acesta a făcut cunoscut bugetul de care dispune municipalitatea și, de asemenea, a amintit de fondurile elvețiene pe care speră să le poată cheltui cât mai curând.

„Vom încerca să demarăm licitația pentru întreținerea și reparația echipamentelor electrice de iluminat public de pe raza municipiului Suceava. Este vorba de o valoare de 648.336 de lei, fără TVA, până la sfârșitul anului, și în ideea în care se va prelungi și în primele patru luni ale anului viitor, valoare se ridică la 972.540 de lei fără TVA.

Așa cum am mai spus și altă dată, intenționăm să facem un contract de concesionare de întreținere a iluminatului public, pentru că an de an avem aceleași probleme, până facem licitația durează patru luni, dar vrem să facem acest lucru după ce finalizăm reparațiile iluminatului public și aici bineînțeles că acest lucru se va întâmpla în acest an, pe data de 14 martie, când are loc licitația pentru reabilitarea iluminatului public prin fonduri elvețiene, înlocuirea lămpilor de tip LED, și eu sper ca în acest an să finalizăm proiectul, în așa fel încât să ne putem gândi pentru anul viitor, la o licitație, să facem un caiet de sarcini, pentru a concesiona aceste lucrări”, detaliază primarul în conferința de presă.

Așadar, se prea poate ca, până la sfârșitul anului viitor, Suceava să fie iluminată de becuri LED care să facă economii substanțiale la cheltuielile orașului. Mai mult, acestea vor fi mai puțin poluante, drept pentru care Suceava se poate îndrepta cu pași repezi către titlul de oraș ecologic și, mai mult decât atât, mai bine pus la punct, poate vom ajunge la nivelul superior al civilizației, deși poate nu ar trebui să ne punem toate speranțele aici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.