La comandamentul de marți dimineață, primarul Ion Lungu, a anunțat cu zâmbetul pe buze că marile proiecte și investiții sucevene sunt aproape de finalizare. Vorbind despre aceste investiții numeroase, primarul a ținut să ne pună în temă cu evoluția majorității proiectelor în derulare din Suceava.

Astfel, managerul orașului a anunțat că în urma unei vizite în teren la Colegiul Național „Ștefan ce Mare” a constatat că lucrările la sala de sport și la terenul exterior aferent acesteia sunt aproape gata.

„Am fost ieri la Colegiul Național <Ștefan cel Mare>, se lucrează la terenul din curtea școlii și, cel puțin declarativ și vizual, din ce am putut vedea, sala de sport este gata. Sigur, urmează recepția, de îndată ce totul este definitivat, cu diriginții de șantier”, a declarat primarul, parcă neîncrezător în progresul pe care l-a înregistrat sala de sport de la cel mai vechi liceu din oraș. Această construcție a început tocmai în 2010, dar iată că abia peste cinci ani, elevii altor generații vor avea posibilitatea să facă orele de sport în condiții europene.

O altă lucrare importantă de la Liceul cu Program Sportiv, se apropie de finalizare, fiind pe ultima sută de metri. Este vorba de ampla lucrare de modernizare a terenului de sport și a cantinei campusului liceal. Astfel „la LPS mai este de așezat și de marcat pista de atletism și la cantină lucrurile au intrat în linie dreaptă. Ambele obiective sperăm să fie gata până la 18 noiembrie, cel târziu 20”, după declarațiile primarului minicipiului. Se pare că și aici, după o perioadă lungă de întârzieri și amânări, elevii vor putea să ducă un trai decent.

De cealaltă parte a proiectelor se află veșnicele proiecte de infrastructură care par a nu se mai termina în Suceava. În prezent se desfășoară lucrări stradale, fie pentru conductele de apă, fie pentru reparații sau asfaltări în mai toate zonele orașului, printre care amintim strada Traian Vuia, în Burdujeni pe mai multe străzi și în cartierul Obcini.

„Rămâne acea lucrare la pasajul peste calea ferată din cartierul Ițcani, lucrare foarte importantă și mă bucur că mai sunt doar două rosturi de dilatare de făcut, pentru că firma contractantă s-a angajat că în această săptămână, lucrările vor fi finalizate, dacă vremea este bună. Înțeleg că și pe Cuza Vodă se asfaltează, iar pe Traian Vuia s-a turnat deja betonul săptămâna trecută, sperăm că până la sfârșitul acestei luni să finalizăm și această stradă” a adăugat edilul. Iată că lucrările de pe Traian Vuia care ar fi trebuit finalizate până la jumătatea acestei luni înregistrează deja o întârziere care îngreunează și mai mult circulația din zonă, o arteră destul de importantă pentru Suceava.

Lucrările de apă și canalizare desfățurate pe mai multe străzi din Suceava sunt în curs de finalizare. Mai sunt, în prezent cinci străzi care trebuie terminate, cele din cartierul Obcini fiind în stadiul de 95% completare, în timp ce pe străzile Tipografiei și Alexandru cel Bun, lucrările înregistrează deja o întârziere de câteva zile.

În dulcele stil clasic al edilului, vedem că și săptămâna aceasta avem una caldă – una rece, dar privim cu speranță la momentul în care vor fi toate… calde.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.