Primarul Sucevei, Ion Lungu,a anunţat miercuri, 13 martie, că societatea de termoficare mai are cărbune pentru a asigura încălzirea în municipiu doar până pe data de 18 martie. Pe de altă parte, meteorologii au anunțat o răcire a vremii la sfârșitul săptămânii, cu temperaturi de până la minus zece grade Celsius.

Lungu a spus că Primăria a achitat către SC Termica SA Suceava suma de 3 milioane de lei, reprezentând o parte din subvenție şi plata încălzirii pentru unitățile de învățământ.

Lungu a anunțat că, în următorii cinci ani, municipalitatea va investi 25 de milioane de euro pentru finalizarea programului de reabilitare a punctelor termice şi rețelelor secundare de distribuție a agentului termic.

Odată cu  funcționarea noii centrale termice a oraşului, o parte din angajaţi vor fi disponibilizaţi. Conform primarului, programul de restructurare propus de AGA din SC Termica SA prevede disponibilizarea a 330 de angajaţi dintre cei 569 de salariaţi existenţi. Cei disponibilizați vor beneficia de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.