Termenul de finalizare a lucrărilor la Centrul Cultural Bucovina era până la sfârşitul acestui an. Din lipsă de finanţare, proiectul a fost abandonat

Pentru finalizarea lucrărilor primarul Ion Lungu a declarat că “mai sunt necesare 46 de miliarde, de aceea vom contracta un credit bancar pentru acoperirea cheltuielilor. Voi propune în sedinta de mâine a Consiliului Local aprobarea unui credit pentru finanţarea lucrărilor şi vreau să demaram din acest an împrumutul pentru a ne putea înscrie în deficitul de stat pe care Guvernul îl negociază cu FMI-ul. În măsura în care creditul nu va fi aprobat până la finalul anului 2012, putem ajunge cu finalizarea lucrărilor în 2014-2015.”

Dacă proiectul va trece de Consiliul Local, el va ajunge pe masa Ministerului de Finanţe, iar acesta va decide dacă îl va aproba. Lungu a continuat spunând că acest proiect este un edificiu cultural benefic municipiului şi judeţului, deopotrivă. Până acum au fost investite 70 de miliarde din care 30 miliarde au fost contractate de parlamentarii suceveni prin Hotărâre de Guvern, iar 40 de miliarde au venit de la primărie. Cu cele 46 de miliarde de care mai este nevoie, costurile totale pentru Centrul Cultural Bucovina ar ajunge la 116 miliarde.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.