În această perioadă Primăria municipiului Suceava pregătește documentația pentru asfaltarea a 40 de străzi pe fonduri europene. Edilul șef al Sucevei a precizat că banii vor fi contractați de la Uniunea Europeană pe exercițiul financiar 2014 – 2020.

„Ne dorim să asfaltăm un număr de 40 de străzi din municipiul Suceava pe fonduri europene, mergând pe ideea că nu mai avem lucrări de anvergură cum au fost podurile şi pasajele în mandatele trecute. Ca atare, voi propune consilierilor locali, și sigur că este o listă provizorie, dar o discutăm, un număr de 40 de străzi. 30 le am propuse; 10 străzi în zona Laniște trebuie să am o discuţie la faţa locului pentru că acolo, acele străzi, multe sunt în proprietate privată”, a declarat Ion Lungu.

30 dintre cele 40 de străzi propuse spre asfaltare sunt din cartierele Obcini, Burdujeni Sat, Ițcani și zona Aleea Dumbrăvii, în timp ce alte zece vor fi din zona Laniște.

„În primul rând, strada Traian Țăranu din cartierul Obcine, aşa cum se ştie este o stradă importantă, cu case, o zonă rezidenţială, şi am făcut un efort şi am transferat instalaţia de apă care era făcută în regie proprie la ACET și sunt îndeplinite condițiile să depunem un proiect european.

În Burdujeni Sat: străzile Dobrilă Eugen, Vasile Pârvan, Victor Panaiteanu, Ștefan Luchian, Eternității, Arţarului, Eugen Lovinescu, Făgetului, Crângului.

În zona Ițcani: străzile Decebal, Dragomirna, Sublocotenent Turturică, Depoului, Ieraclie Porumbescu, Ion luca Caragiale, Lipoveni, Alexandru Voievodica, Aviatorului, Muncitorului.

În zona Aleea Dumbrăvii: străzile Victor Dumitru Dacian, Romeo Calancea, Ionel Teodoreanu, Fagului, Socului, Frasinului, Arţarului, Eugen Lovinescu, George Călinescu şi Nicolae Istrati”, a precizat Ion Lungu.

Primarul Sucevei va avea o discuție separată cu locuitorii din zona Laniște pentru clarificarea situației terenurilor din zonă.

„Majoritatea străzilor din zona Laniște sunt în proprietate privată, trebuiesc trecute în domeniul public al Primăriei. Sunt nişte probleme legate de suprafeţele de teren pe care acei oameni trebuie să le doneze, ca să se poată constitui străzi, să putem aduce utilitățile în zonă.

De aceea voi avea o discuție separată cu cetățenii, voi anunţa din timp, la faţa locului, să vedem ce este de făcut, cum putem ajuta acei oameni, în aşa fel încât să poată dona la Primărie acele străzi care sunt în proprietate privată să le putem prinde în programul de asfaltare pe fonduri europene”, a mai adăugat edilul sucevean.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.