Primăria mai primește o lovitură, din partea Guvernului, de data aceasta după ce acesta a amânat termenul limită pentru plata taxelor și impozitelor. Termenul de 31 martie a fost prelungit cu alte 3 luni în care plătitorii de taxe vor primi bonificația de 10 %.

Este astfel, evident, de ce oamenii nu se mai înghesuie la casieriile primăriei, pentru că lucrurile s-au mai relaxat.

„Un lucru care nu prea ne avantajează, așa cum se știe, prin actul normativ din 2016 s-a amânat termenul de plată a celor care beneficiază de acele bonificații de 10%, stabilite de Consiliul Local de la 31 martie, la 30 iunie. Când aveam și noi speranțe că era plin pe la casierie și ne gândeam că o să încasăm mai mult până la sfârșitul lunii martie, a doua zi, cum s-a dat Ordonanța, nu mai era nimeni la casierie și nu mai este nici azi, dacă ați observat. Asta este situația, deci nu trebuie să mai dăm noi niciun act normativ, practic s-a amânat acest termen de către Guvern și spune aici foarte clar că bonificațiile stabilite de CL, noi le-am stabilit, sunt acele bonificații de 10% atât la persoane fizice cât și juridice, dar prin actul legislativ al Guvernului s-a amânat termenul până la sfârșitul lunii iunie, ca atare noi nu trebuie să mai dăm nicio hotărâre de CL”, explică Ion Lungu.

Totuși, nu toate „bonusurile” au rămas valabile până la 30 iunie, bonificația de 73% expirând ieri, 31 martie.

„Ce a rămas valabil până ieri au fost acele majorări, penalități care trebuiau plătite până la 31 martie, în așa fel încât persoanele respective să poată beneficia de scutiri, amânări și așa mai departe. Deci, acel 73% pe care l-am stabilit noi a fost valabil doar până ieri. Este amânat doar termenul pentru bonificație. Asta este situația, așteptăm să facem o comparație între anul acesta și 31 martie, anul trecut, după ce vom finaliza procedurile la contabilitate. Dar, din câte știu eu, încasările la agenții economici lasă de dorit. Noi am tras speranțe că, având termenul de 31 martie, vom mai încasa ceva. Dar știm cum se lucrează, ei trebuie să vină să facă dovada, să beneficieze de bonificație, că au plătit până pe 31 martie, și lăsau toți până în ultima zi. Acum nu mai avem ce face, mergem mai departe așa cum este, cu încasările care s-au făcut. Primăria a încasat mai puțini bani și din TVA, după ce reducerea de 4 procente a fost bună până la un punct”, anunță primarul.

Se pare că bugetul generos pe care l-au pregătit cei din administrație va fi mai greu de obținut anul acesta, din cauza acestei amânări, dar să sperăm că se va acoperi totuși în această primă jumătate a anului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.