Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat în această dimineață că prioritatea municipalității sucevene este asfaltarea străzilor din oraj. Edilul a precizat că  gropile de pe străzile urbei sucevene au fost astupate la rece, cu pavele refolosibile.

„Nici nu vreau să mă gândesc ce va fi la primăvară după acest ciclu de îngheț-dezgheț, câte gropi vor fi în oraș. Strategia noastră este să le reparăm la rece cu pavele refolosibile, mai puțin pe bulevardele principale unde gropile sunt mai mici. Acolo le asfaltăm cu butelia așa cum se face în toată țara”, a precizat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

În altă ordine de idei, primarul Lungu a precizat că în anul 2019, unitatea administrativ teritorială pe care o conduce va aloca suma de 30 de milioane de lei pentru asfaltarea străzilor.

„Nu a mai fost niciodată o asemenea sumă pentru lucrări de asfaltare”, a adăugat Ion Lungu.

În ceea ce privește forța și dorința de muncă a firmelor ce se ocupă de asfaltarea străzilor din municipiul reședință de județ, primarul Lungu a spus că lucrurile trebuie să se schimbe în 2019.

„Datorii nu avem, astfel vom avea posibilitatea să plătim  facturile. Nu mai vreau să repetăm ca în alți ani când ei se făceau că lucrează,  iar noi că îi plătim. Vreau să avem o treabă făcută cum trebuie, adică noi să-i plătim, ei să lucreze și să lucreze mult. Vrem să recuperăm în acest an ceea ce am pierdut în 2018 când nu am reușit să cheltuim bugetul pentru asfaltări, dar nu din cauza Primăriei, ci din cauză că firma  nu a avut forță de muncă să lucreze”, a spus Ion Lungu.

Ion Lungu a subliniat că în acest an străzile ce vor fi asfaltate vor depăși numărul de 100, iar calitatea lucrărilor va fi una pe măsură.

„Va fi cel mai mare buget la străzi și sper să asfaltăm cât mai mult în acest an. Estimez că putem interveni pe peste 100 de străzi în municipiul Suceava, dar intervenții sănătoase, nu numai petice”, a conchis edilul șef al municipiului reședință de județ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.