Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că încă o licitație a ajuns în stagiul final, în momentul în care au fost depuse ofertele financiare.

Este vorba de proiectul „Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, depus de Primăria municipiului Suceava prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

„Primăria municipiului Suceava achiziționează 10 biciclete electrice. De asemenea, se va monta o infrastructură pentru încărcarea acestor biciclete electrice. Un punct de încărcare va fi la Centrul Tradițiilor Populare”, a declarat Ion Lungu.

Acesta a mai spus că vor fi nevoiți, conform celor de la Fonduri Elvețiene, să aibă panouri fotovoltaice pentru încărcarea bicicletelor.

Edilul sucevean a subliniat că au fost depuse trei oferte, din care una a fost descalificată pentru că nu avea oferta financiară completă. Astfel, au mai rămas două firme, Loial Impex SRL Suceava și Wind Technologies SRL Brașov.

„Sperăm ca în perioada următoare, această licitație să fie definitivată, pentru a putea implementa al doilea proiect din Fondurile Elvețiene până la finalizarea celuilalt proiect cu automobile electrice”, a mai declarat Ion Lungu.

Precizăm că aceste biciclete electrice pe care Primăria Suceava le va achiziționa, vor fi folosite de către Poliția Locală Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.