Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri, într-o conferință de presă că unitățile școlare din oraș au solicitat mai mulți bani față de anul trecut. În ceea ce privește alocarea sumelor, Lungu a precizat că în acest moment nu se poate da un răspuns întrucât, nici bugetul local și nici cel național nu sunt conturate.

„Școlile au cerut un buget dublu în acest an, adică peste 67 de milioane de lei, față de anul trecut când cerințele au fost de peste 37 de milioane de lei. După 18 februarie când voi avea date concrete despre buget voi avea discuții cu directorii și cu contabilii șefi”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul urbei sucevene a spus că în acest an prioritare sunt trei investiții majore la unitățile de învățământ. Astfel, cei mai mulți bani vor fi direcționați către Școala Gimnazială nr. 10, Colegiul Național „Petru Rareș” și Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”.

„Rămân prioritare trei investiții majore. În primul rând Școala nr. 10, unde ar mai trebui să alocăm suma de 600 000 de lei. Acolo îmi doresc ca până la sfârșitul anului să se finalizeze lucrările. La fel, la corpul de laboratoare de la Colegiul Național „Petru Rareș”, unde trebuie să finalizăm investiția și  Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, unde trebuie să alocăm bani pentru finalizarea lucrărilor la sala de gimnastică”, a precizat primarul Lungu.

În ceea ce privește celelalte unități de învățământ, primarul Lungu a precizat că unitatea administrativ teritorială pe care o conduce va asigura buna funcționare a acestora.

„Avem aceste investiții mari, iar la celelalte unități de învățământ vom asigura funcționarea și, de asemenea, niște investiții mai mici”, a conchis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.