Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu are deja un plan bine pus la punct pentru anul electoral 2016.

Astfel, demararea rutei ocolitoare pod râul Suceava – Termica – DN 292, modernizarea iluminatului public cu lămpi tip led, din fonduri elveţiene, precum și achiziţionarea de vehicule electrice pentru o municipalitate verde, tot din fonduri elvețiene sunt primele proiecte pe care Lungu și le-a propus să le realizeze.
Totodată, achiziţia a 40 de autobuze electrice pe fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, amenajarea zonei de agrement Tătăraşi, cu banii din creditul obţinut de la Trezoreria Statului de Primăria Suceava, precum și montarea instalaţiei nocturne pe stadionul Areni Suceava, reprezintă alte proiecte pe care Lungu le vrea finalizate în acest mandat.
La capitolul cultură, edilul vrea să inaugureaze Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, precum și să organizeze Festivalul Mondial de Film – Unica, ediţia 2016.
Lungu și-a mai propus să ofere utilităţi în cartierul de locuinţe pentru tinerii Europa, din zona Tătăraşi, să modernizeze Piaţa Agroalimentară Burdujeni, să alimenteze cu gaz metan a cartierul Burdujeni Sat, dar și să repare mai multe străzi din fonduri proprii.

Sala Polivalentă Suceava

Ion Lungu își mai dorește pentru suceveni o Sală Polivalentă, cu 5.000 de locuri.
„Sala Polivalentă care costă aproximativ 17 milioane de euro, iar această sală poate fi gata în patru ani. Eu propun să luăm un credit în valoare de 25 de milioane de lei, iar eu cred că în patru ani de zile putem termina această Sală Polivalentă. Dacă vom mai putea atrage bani de la Guvern, sau din altă parte, este foarte bine. Eu zic să o începem pentru că avem nevoie de această Sală Polivalentă, care va fi destinată atât sportului, cât și culturii. Acest împrumut este suportabil din punctul meu de vedere. Eu zic că este un lucru realizabil și ar trebui să ne apucăm deja de treabă”, a spus șeful municipalității sucevene, Ion Lungu.
În mod sigur o parte dintre aceste proiecte se vor concretiza cu siguranţă anul acesta, pe când celelalte vor putea fi doar demarate, pentru realizarea lor fiind necesari încă 3-4 ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.