Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că Bazarul Sucevei ar putea fi închis, dacă cei care dețin cele 150 de chioșcuri nu se conformează pentru eliberarea zonei, întrucât trebuie făcute alei pentru acces în cazul unui incendiu.

„Noi în bazar avem aviz de securitate la incendiu, dar ca să-l putem duce la îndeplinire, trebuie să facem niște investiții în halele pe care le-am modernizat. Proiectul inițial era numai cu acoperișul, dar în momentul în care oamenii au reclamat că este curent, s-a modificat proiectul. Ne trebuie instalații automate de stingerea inceniilor, pe care le vom instala în acele hale.

Au fost trimise somații către cei care dețin acele chioșcuri și dacă nu se conformează, există riscul închiderii. Sunt contracte anuale cu deținătorii de chioșcuri, însă am ținut cont și de faptul că bazarul este o problemă socială. Nu îi scoatem, nu reziliem contractele, ci doar relocăm chioșcurile. Trebuie să se mute mai în spate”, a declarat edilul.

Lungu a discutat cu cei din conducerea Bazarului, ca în termen de cinci zile, comercianţii să-şi găsească o altă locaţie în spatele aceleiaşi aceeaşi incinte. „Care vrea să se mute este bine, care nu, vom rezilia contractele şi le vom muta noi chioşcurile, cu forţa, pentru că nu mai putem tolera această stare de fapt”, a spus primarul Sucevei.

Primarul Suceavei a mai declarat că își asumă acest proiect și mai ales faptul că s-au făcut contracte pe un teren pe care trebuia să fie aleea pentru pompieri.

„N-a fost o șmecherie. Îmi asum. Eu nu fug de responsabilități”, a conchis Lungu.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.