Știind că se află sub lupa tuturor contracandidaților pentru funcția de primar, actualul edil recapitulează de zor toate proiectele ce se apropie de finalizare.

loc de joaca sursa svnews.roDesigur, atunci când acestea nu sunt suficiente, Ion Lungu aduce aminte și de proiectele ce sunt în fază incipientă și care s-ar putea nici să nu mai continue – cum a mai fost cazul proiectului de reabilitare al Curții Domnești. La ultima conferință de presă totuși, primarul a recapitulat unul dintre proiectele care se află în plină desfășurare, acela al locurilor de joacă.

Este cunoscut faptul că în ultimul ani, de când salubritatea orașului a fost preluată de altă firmă, aceasta a convenit, împreună cu primăria ca, periodic, să reabiliteze sau să amenajeze câte un loc de joacă pentru copiii din cartiere. Până în prezent s-au reamenajat în jur de 7 locuri noi de joacă, ultimul fiind cel din zona Zamca, unde nu era niciun spațiu de joacă pentru copiii de pe lângă liceul „Mihai Eminescu”.

„Se știe că anul acesta avem un buget de 1 milion de lei pentru modernizarea locurilor de joacă, la ora actuală fiind în proces de modernizare 2 locuri de joacă, unul în cartierul Obcini, și unul lângă biserica Sfântul Andrei din Burdujeni. Diasil, în baza contractului de salubritate stradală, montează un loc de joacă pe strada Grigore Ureche, în curtea liceului pedagogic”, anunță primarul.

Acesta a mai declarat că își dorește amenajarea de spații de joacă care să fie sigure pentru copii, astfel că deși nu vor fi atât de multe pe cât și-ar dori, măcar cele existente vor fi amenajate corespunzător.

„Sunt multe locuri de joacă în oraș, noi avem aprobată documentația și am decis să modernizăm locurile de joacă existente prin plasarea de covoare elastice. Chiar dacă sunt mai puține într-un cartier, lumea preferă să meargă câteva sute de metri până la un loc de joacă modern. Ideal ar fi să le facem pe toate la fel de moderne, dar, decât să le reparăm, am decis că este mai important să le punem covoare elastice”, explică Lungu.

Iar pentru sucevenii cărora le place mișcarea în aer liber, Ion Lungu anunță că va mai instala câteva aparate de fitness în două dintre parcurile Sucevei.

„Pentru că am văzut că aparatele de fitness au succes, vom monta astfel de aparate și pe strada Luceafărul, în George Enescu, acolo unde s-a modernizat locul de joacă anul trecut. Și în Parcul Central, lângă foișor, vom monta tot același tip de aparate. Chiar dacă nu vom reuși să le modernizăm pe toate vara asta, vom încerca să modernizăm câteva în fiecare cartier, astfel încât să poată avea acces la ele toți  copiii”, încheie edilul.

Iată că lucrurile par a fi stabilite. Vom putea, într-o anumită măsură, să ieșim din case și să facem mișcare. Vremea trebuie să mai țină cu noi, pentru că nu ne mai lipsește nimic altceva.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.